Editorial

AutorAntoni Riba Esteve
CargoDegà
Páginas3

Page 3

S'inicia el nou any 2008, que ens depararà molts canvis, alguns d'ells, prou importats per a l'exercici de la nostra professió a Lleida.

El primer, que ja és una realitat, és el de la utilització de mitjans telemàtics per part dels Jutjats, per a notificar-nos les resolucions; com sabeu, a finals de juliol, els Jutjats de 1a Instància de Lleida varen començar a notificar les seves resolucions als procuradors per via telemàtica, i malgrat que actualment encara s'utilitza la doble via (telemàtica i paper), la via del paper molt possiblement deixarà d'utilitzarse durant l'any 2008.

Així mateix, a partir de finals de gener, es presentaran als Jutjats de 1a Instància de Lleida, demandes i documents per via telemàtica, atès que els Jutjats de Lleida formen part d'un pla pilot per experimentar aquest nou sistema. A fi d'emparar la possible legalitat d'aquesta presentació, amb data 8 de desembre del 2007, es publicà al BOE la Llei 41/2007 on, a la seva Disposició Final Sexta , es modifiquen diferents articles de la LEC i de la LPL, a fi de donar cobertura jurídica a la utilització de mitjans telemàtics per a la pràctica de diligències Judicials.

Per altra banda, també ens consta que el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya té intenció que durant l'any 2008 es comencin a presentar els justificants del Torn d'Ofici per la mateixa via, a fi d'aconseguir que es traslladin al Departament més ràpidament, i fins i tot amb més comoditat, ja que tots els que utilitzem el correu electrònic habitualment podrem presentar els Justificants sense sortir dels despatxos.

Des del Col·legi tenim interès en què es fomenti l'ús d'aquests...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR