DECRET 294/2006, de 18 de juliol, pel qual s'autoritza a l'Ajuntament de Lleida la dispensa de l'obligació de prestar el servei mínim de prevenció i extinció d'incendis i s'aprova el traspàs de serveis, mitjans i recursos de l'esmentat servei a la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

294/2006, de 18 de juliol, pel qual s'autoritza a l'Ajuntament de Lleida la dispensa de l'obligaciÛ de prestar el servei mÌnim de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis i s'aprova el trasp‡s de serveis, mitjans i recursos de l'esmentat servei a la Generalitat.

L'article 47 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulaciÛ dels serveis de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis i de salvaments de Catalunya, preveu que els municipis de mÈs de 20.000 habitants poden sol∑licitar la dispensa de la prestaciÛ del servei de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis al Govern de la Generalitat, si es dÛna algun dels supÚsits dels actuals articles 68 i 69 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei municipal i de rËgim local de Catalunya. En aquest cas correspon assumir la prestaciÛ de l'esmentat servei als serveis de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis de la Generalitat.

D'altra banda, la disposiciÛ transitÚria 6, apartat 1, de la Llei 5/1994, preveu que els municipis que disposen de serveis de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis propis poden establir, de mutu acord amb la Generalitat, un procÈs de transferËncia dels seus serveis de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis.

La mateixa disposiciÛ transitÚria 6, apartat 2, estableix la forma de conveni per determinar els recursos materials i les dotacions personals a traspassar i les condicions de finanÁament del servei.

L'apartat 3 de la reiterada disposiciÛ transitÚria 6 preveu que el funcionariat dels serveis locals d'extinciÛ d'incendis transferit a l'AdministraciÛ de la Generalitat s'integra en la funciÛ p˙blica d'aquesta. L'esmentada integraciÛ s'ha d'acordar per decret del Govern, d'acord amb la normativa reguladora de la funciÛ p˙blica local, i ha de respectar els drets de qualsevol ordre i naturalesa que tingui reconeguts el dit funcionariat.

Quant al finanÁament dels serveis de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis i de salvaments de la Generalitat, l'article 59, apartat d), de la Llei citada estableix, d'entre les formes de finanÁament, les aportacions dels municipis de Catalunya. En el present cas, la regulaciÛ que s'introdueix en el Decret en matËria de finanÁament pretÈn solucionar la situaciÛ actual, partint de la diferËncia substancial que, envers el finanÁament d'aquests serveis en d'altres municipis catalans, ha tingut la ciutat de Lleida, la qual, fins ara, ha sufragat, a c‡rrec dels seus pressupostos, part de les citades despeses.

En el marc legal de la normativa citada, l'Ajuntament de Lleida, basant-se en l'esmentat article 47 de la Llei 5/1994, ha tramËs un expedient d'acord amb el procediment legalment establert, pel qual sol∑licita al Govern de la Generalitat la dispensa de la prestaciÛ del servei municipal de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis, atËs que en aquest municipi tÈ el car‡cter de servei mÌnim, per motius econÚmics i tËcnics de car‡cter operatiu per afavorir una millor organitzaciÛ, coordinaciÛ i planificaciÛ en la prestaciÛ del servei.

AixÌ mateix, d'acord amb el que estableix la disposiciÛ transitÚria 6 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, l'Ajuntament de Lleida i el Departament d'Interior han signat un conveni de col∑laboraciÛ en data 9 de febrer de 2006, en relaciÛ amb la dispensa de la prestaciÛ del servei de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis de l'Ajuntament i per a la integraciÛ en la Generalitat de Catalunya del personal del cos de bombers, dels mitjans i dels recursos adscrits al servei, el qual fou ratificat pel Ple municipal de data 3 de marÁ de 2006.

En compliment del que preveu l'article 47.3 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, es va donar audiËncia d'aquest Decret a l'Ajuntament de Lleida, el qual en la sessiÛ del Ple del dia 28 d'abril de 2006, i per unanimitat dels seus membres, va acordar donar la seva conformitat al seu contingut.

La SubcomissiÛ en matËria de prevenciÛ i extinciÛ d'incendis i de salvaments de Catalunya ha informat aquest Decret, d'acord amb el que determina l'article 48.2 de la Llei 5/1994, de 4 de maig.

En virtut del que s'ha exposat, de conformitat amb el que disposa l'article 47 i la disposiciÛ transitÚria 6 de la Llei 5/1994, de 4 de maig, a proposta del conseller de GovernaciÛ i Administracions P˙bliques i de la consellera d'Interior, i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR