RESOLUCIÓ ENS/933/2014, de 28 d'abril, per la qual es dicten les instruccions sobre l'adjudicació de destinacions provisionals amb efectes d'1 de setembre de 2014 per al personal funcionari de carrera i interí dels cossos docents i sobre els desplaçaments forçosos per modificació de les plantilles dels centres educatius públics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

L’article 81.3 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (BOE núm. 89, de 13.4.2007), estableix que en cas de necessitat urgent i inajornable, els llocs de treball es poden proveir amb caràcter provisional, mitjançant convocatòria pública.

El capítol V del títol VIII de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, regula la provisió de llocs de treball docents, per convocatòria pública i d’acord amb criteris de publicitat, transparència, igualtat i capacitat.

El Decret 39/2014, de 25 de març (DOGC núm. 6591, de 27.3.2014), regula els procediments per definir el perfil dels llocs de treball docents dels centres i serveis educatius públics dependents del Departament d’Ensenyament, així com els sistemes de provisió dels llocs de treball docents d’aquests centres educatius públics.

Mitjançant l’Ordre EDU/139/2007, de 8 de maig (DOGC núm. 4884, de 16.5.2007), es va aprovar la tramitació telemàtica del procediment de participació en les adjudicacions de destinacions provisionals als centres docents públics del personal funcionari i interí dels cossos docents.

Atesa l’existència de llocs de treball docents vacants, que no estan ocupats per professorat amb destinació definitiva o provisional, en centres educatius públics i serveis educatius dependents del Departament d’Ensenyament i altres llocs de treball docents, corresponents al cos de mestres i als cossos de professorat d’ensenyaments secundaris, cal establir el procediment per proveir-los amb caràcter provisional per al curs 2014-2015.

S’ha realitzat el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques, d’acord amb l’article 37 de l’esmentada Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

Per tot això,

Resolc:

-1 Dictar les instruccions que figuren a l’annex 1 d’aquesta Resolució sobre el procediment general d’adjudicació de destinacions provisionals amb efectes d’1 de setembre de 2014, per al personal funcionari de carrera i interí del cos de mestres i dels cossos d’ensenyaments secundaris en escoles, instituts escola, instituts, seccions, escoles oficials d’idiomes, escoles d’art i disseny, i centres i aules de formació de persones adultes.

Incloure, al mateix annex 1, les instruccions sobre els desplaçaments forçosos del professorat dels cossos docents que a l’inici del curs 2014-2015 hagin perdut la destinació definitiva per modificació de les plantilles dels centres docents públics dependents del Departament d’Ensenyament.

-2 Adjudicar destinació provisional amb efectes d’1 de setembre de 2014, per la durada del mandat, a nous directors de centres nomenats en el càrrec amb data 1 de juliol de 2014 en centres on no tenen la destinació definitiva.

-3 Prorrogar, amb ocasió de vacant, fins al 31 d’agost de 2015 els nomenaments de personal docent funcionari de carrera amb destinació provisional el curs 2013-2014 a llocs de treball docents dels serveis educatius (EAP, CRP, Cd’A, CREDA, CREDV i LIC).

Si s’escau, la direcció dels serveis territorials/Consorci d’Educació de Barcelona podrà formalitzar proposta motivada de no continuïtat d’un/d’una docent per al curs 2014/2015 en la mateixa destinació provisional, mitjançant l’aplicació del procediment previst a l’apartat 7 d’aquesta resolució.

-4 La Subdirecció General de Plantilles, Provisió i Nòmines, amb caràcter previ al procediment general d’adjudicació de destinacions provisionals, ha d’assignar destinació provisional a professorat dels cossos docents corresponents que reuneixi els requisits d’especialitat docent, a llocs de treball vacants dels serveis educatius en EAP, CRP, Cd’A, CREDA, CREDV i LIC i a llocs de treball docents d’aules hospitalàries, a proposta de la direcció dels Serveis Territorials del Departament o del Consorci d’Educació de Barcelona i amb la conformitat de la persona interessada.

Ha de proveir, també amb caràcter previ, els llocs de treball docents següents: llocs docents de centres dependents del Departament de Justícia i del Departament de Benestar Social i Família, amb la conformitat dels esmentats departaments. Els llocs de treball docents dels programes de formació i inserció es proveiran a proposta de la direcció general competent.

Si, excepcionalment, la proposta recau en personal interí, aquest haurà d’acreditar un mínim de 12 mesos de serveis a la borsa de treball de personal interí del departament d’Ensenyament, comptats a 31 d’agost de 2014.

-5 Proveir els llocs de treball docents de l’Institut Obert de Catalunya, amb caràcter provisional, a proposta motivada i raonada de la direcció de l’IOC i amb la conformitat de la direcció dels serveis territorials a Barcelona Comarques, fins a la seva provisió per concurs de mèrits, tal com preveu l’article 12.2 del Decret 39/2014, de 25 de març.

-6 El professorat que ja consta destinat amb caràcter provisional per al curs 2014-2015 (per exercir un càrrec directiu vigent a 1.9.2014, per ocupar un lloc de treball singular en un centre amb PAC-Pla estratègic d’autonomia de centre vigent el curs 2014-2015, o per ocupar un lloc en serveis educatius d’acord amb el punt 3 anterior, romandrà en aquesta destinació i no podrà participar en el procediment de provisió que regula aquesta Resolució, tret que estigui afectat per algun dels supòsits següents:

  1. Supressió del lloc de treball de destinació d’acord amb la planificació prevista per al curs 2014-2015.

  2. Reincorporació del funcionari docent que té en reserva el lloc de treball amb destinació definitiva.

  3. Petició raonada i justificada documentalment del/de la professor/a per no continuar prestant serveis el curs 2014-2015 en la mateixa destinació del curs 2013-2014, presentada als serveis territorials corresponents o al Consorci d’Educació de Barcelona i acceptada per la Subdirecció General de Plantilles, Provisió i Nòmines, amb l’informe previ dels serveis territorials corresponents o del Consorci d’Educació de Barcelona, i, si escau, escoltada la direcció del centre.

  4. Per cessament a 30 de juny de 2014 en un càrrec directiu que exerceix en el centre de destinació provisional el curs 2013-2014, excepte que s’ocupi un lloc singular en un centre que té autoritzat un pla estratègic d’autonomia de centre vigent per al curs 2014-2015. Aquest cessament en el lloc de treball a 31 d’agost de 2014 es produirà sempre que cessi en el càrrec el director/a del centre abans de l’1 de setembre de 2014, i amb independència de la fase per la qual es va obtenir la destinació provisional en el centre.

    El professorat que resulti afectat per algun dels supòsits anteriors rebrà comunicació per part dels serveis territorials o Consorci d’Educació de Barcelona de la situació de cessament de la destinació a 31 d’agost de 2014 per tal que pugui presentar, si s’escau, nova sol·licitud de destinació per al curs 2014-2015.

    -7 D’acord amb els articles 26.5 i 27.4 del Decret 39/2014, de 25 de març la direcció d’un centre educatiu públic pot proposar la no continuïtat al mateix centre per al curs següent d’un funcionari docent de carrera o en pràctiques o interí destinat provisionalment, mitjançant un informe degudament raonat i justificat. Aquesta proposta de la direcció, amb informe de la Inspecció d’Educació, i previ el tràmit d’audiència de la persona interessada, suposa la no continuïtat en el centre educatiu públic del professor per un període d’un curs escolar, per no adequar-se al perfil del lloc de treball, o perquè hagi quedat acreditada la no adequació del docent al desenvolupament dels continguts funcionals del lloc de treball. En els centres de formació d’adults ubicats en centres penitenciaris també es requereix un informe de la direcció del centre penitenciari. Correspon a la direcció dels serveis territorials del Departament o a l’òrgan competent del Consorci d’Educació de Barcelona resoldre sobre la continuïtat, o no, al mateix centre educatiu públic. Aquesta resolució posa fi a la via administrativa. En qualsevol cas, aquesta mesura no pot comportar que un professor afectat per la pèrdua de la seva destinació definitiva per supressió no obtingui destinació provisional en l’àmbit de la zona de preferència.

    -8 Adjudicar, amb caràcter excepcional, destinació provisional per al curs 2014-2015 a personal interí, ja destinat al centre el curs 2013-2014, quan la direcció del centre el proposi per ocupar un càrrec directiu. Aquesta proposta escrita, degudament motivada i raonada, es farà arribar, abans del dia 20 de juny de 2014. a la direcció dels Serveis Territorials o Consorci d’Educació de Barcelona, per tal que sigui valorada i, si escau, acceptada.

    -9 Un cop finalitzats els procediments de provisió de llocs de treball docents a dedicació completa regulats als apartats anteriors i a les bases de l’annex 1 d’aquesta Resolució, s’han d’adjudicar, en ocasió de vacant, llocs de treball docents a mitja dedicació, amb efectes d’1 de setembre de 2014, per al curs 2014-2015, mitjançant el procediment únic de proposta de continuïtat respecte al curs 2013-2014, formulada per la direcció del centre i amb conformitat del personal interí (no personal funcionari de carrera), amb els criteris i condicions següents:

  5. L’especialitat del lloc de treball a mitja dedicació ha de figurar, i ser la mateixa, en les plantilles del centre del curs 2013-2014 i 2014-2015.

  6. Els llocs de treball docents a mitja dedicació a proveir són llocs de treball docents ordinaris i llocs de treball docents específics temporals (aules d’acollida, unitats de suport d’educació especial i llocs d’audició i llenguatge que requereixen el coneixement de llenguatge de signes).

  7. Haver ocupat el mateix lloc de treball, en forma d’ocupació d’interí/na, a mitja dedicació, un mínim de sis mesos durant el curs 2013/2014. No és d’aplicació si el/la docent interí/na ha ocupat un lloc de treball a dedicació completa el curs 2013-2014, malgrat que sigui de la mateixa especialitat.

  8. Haver estat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR