DECRET 141/1989, de 30 de maig, de modificació del Decret 436/1983, de 6 d'octubre, de desplegament de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, pel qual s'assignen competències a diferents òrgans de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 55/1989, de 13 de març (DOGC núm. 1128, de 7.4.1989), pel qual es reestructura el Departament de Sanitat i Seguretat Social, crea la Direcció General de Recursos Econòmics del Sistema Sanitari que, sota la dependència del Secretari General, té cura de la planificació, l'avaluació i el control de la gestió econòmico-administrativa, financera i pressupostària de l'Institut Català de la Salut, i també del control de les funcions de gestió econòmico-administrativa dels centres i els serveis vinculats a aquesta entitat gestora mitjançant acords, convenis, concerts o fórmules de gestió integrada o compartida. El Decret esmentat també modifica l'estructura de la Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària i li atribueix, entre d'altres, les funcions de planificació, ordenació, avaluació i control dels recursos sanitaris i la determinació dels objectius generals del sistema de salut.

D'altra banda, el Decret 56/1989, de 13 de març (DOGC núm. 1128, de 7.4.1989), de reestructuració de l'Institut Català de la Salut, atribueix al Gerent de l'Institut, càrrec creat pel Decret 288/1986, de 25 de setembre, a més de les funcions que li encomana aquest últim Decret, les d'organitzar, planificar i coordinar les tasques relatives a la gestió econòmica, administrativa, pressupostària, patrimonial i del personal de l'Institut Català de la Salut.

D'acord amb això, escau modificar el Decret 436/1983, de 6 d'octubre, de desplegament de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, als efectes d'ajustar les seves previsions pel que fa a les competències dels òrgans del Departament de Sanitat i Seguretat Social i de l'Institut Català de la Salut en relació amb aquesta entitat gestora.

En conseqüència, vist el que disposen les lleis 3/1982, de 25 de març, i 12/1983, de 14 de juliol; a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es modifiquen els apartats 2.1, 2.2 i 2.3 de l'article 2 del Decret 436/1983, de 6 d'octubre, pel que fa a l'assignació de competències als òrgans del Departament de Sanitat i Seguretat Social en relació amb l'Institut Català de la Salut, que queden redactats en els termes següents: "2.1 Al Conseller de Sanitat i Seguretat Social: "

  1. L'organització i la direcció dels centres, els serveis i les prestacions sanitaris i sociosanitaris de la Seguretat Social a Catalunya. "

  2. L'organització i la direcció dels centres, els serveis i les prestacions sanitaris i sociosanitaris de la Generalitat. "

  3. La fixació, a proposta de les direccions generals de Recursos Econòmics del Sistema Sanitari i d'Ordenació i Planificació Sanitària, de les directrius respecte a l'establiment d'acords, concerts, convenis o fórmules de gestió integrada o compartida amb l'Administració local i altres entitats públiques o privades, especialment si són sense ànim de lucre, en matèria d'assistència i prestacions sanitàries i sociosanitàries. "

  4. L'establiment i l'actualització dels acords, concerts, convenis o altres fórmules de gestió a què es re fereix l'apartat anterior. "

  5. L'atorgament d'autorització per a la creació, la modificació, el trasllat, el tancament o la supressió de centres, serveis i establiments sanitaris, en els termes i amb les condicions que estableixen les disposicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR