DECRET 244/2008, de 9 de desembre, de modificació del Decret 261/2000, de 31 de juliol, pel qual es crea el Consell Assessor de Sanitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

244/2008, de 9 de desembre, de modificació del Decret 261/2000, de 31 de juliol, pel qual es crea el Consell Assessor de Sanitat.

Mitjançant el Decret 261/2000, de 31 de juliol, es creà el Consell Assessor de Sanitat amb l'objectiu de dotar el departament competent en matèria de salut d'un assessorament permanent de solvència contrastada i especialització suficient per fonamentar amb el màxim rigor l'assumpció de les polítiques sanitàries més adequades en cada cas.

La concepció transversal de la salut, més enllà dels serveis sanitaris, va suposar el propi canvi de denominació del Departament, que va passar a anomenar-se Departament de Salut. De forma coherent amb aquesta modificació i de forma alineada amb una concepció àmplia del concepte de salut, cal realitzar el canvi de nom de Consell Assessor de Sanitat, pel de Consell Assessor de Salut.

La composició d'aquest Consell Assessor es va ampliar mitjançant el Decret 283/2004, d'11 de maig, atesa la necessitat d'aprofundir en els nous reptes plantejats per l'Administració sanitària.

L'experiència acumulada en els anys de funcionament d'aquest òrgan consultiu del departament competent en matèria de salut aconsella ampliar novament la seva composició, per tal d'assegurar una major representativitat de tots els agents implicats, així com per facilitar la seva actuació a través de comissions de treball.

D'acord amb la disposició final primera, aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta exclusió de la vacatio legis resulta justificada pel caràcter organitzatiu de la norma i perquè les mesures proposades no requereixen cap període d'adaptació. Alhora, la possibilitat que la presidència del Consell Assessor de Salut pugui convocar sessions extraordinàries, no subjectes a cap periodicitat concreta, per sol·licitar l'assessorament necessari en l'àmbit de les polítiques sanitàries, aconsella que la modificació de la composició del Consell Assessor de Salut sigui efectiva al més aviat possible.

En conseqüència, d'acord amb el que disposa l'article 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Salut i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es modifica la denominació del Consell Assessor de Sanitat, que passa a ser Consell Assessor de Salut.

1.2 Totes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR