DECRET 49/2003, de 20 de febrer, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Rocallaura, al terme municipal de Vallbona de les Monges.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 49/2003, de 20 de febrer, pel qual s'aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada de Rocallaura, al terme municipal de Vallbona de les Monges.

La majoria dels veïns residents en el nucli de Rocallaura van sol-licitar a l'Ajuntament de Vallbona de les Monges l'inici del procediment per constituir el dit nucli de població en entitat municipal descentralitzada. A aquest efecte, van adjuntar a la seva sol-licitud el nomenament dels membres que componien la comissió promotora i la documentació justificativa que van considerar procedent. El nucli de Rocallaura va tenir la condició de municipi fins a l'any 1970, any en què es va fusionar al municipi de Vallbona de les Monges, mitjançant el Decret 2168/1970, de 9 de juliol.

L'Ajuntament de Vallbona de les Monges, en data 4 de setembre de 2001, va adoptar l'acord favorable a la constitució de Rocallaura com a entitat municipal descentralitzada. L'expedient va ser sotmès a informació pública mitjançant l'exposició en el tauler d'anuncis de la corporació i la publicació d'un edicte en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en el Butlletí Oficial de la província de Lleida, sense que s'hi presentés cap al-legació dins aquest tràmit.

L'expedient es va rebre a la Delegació Territorial del Govern a Lleida el 17 de desembre de 2001 i el 2 de gener de 2002 al Departament de Governació i Relacions Institucionals. En comprovar-se que a la documentació tramesa existien diversos defectes formals, l'expedient administratiu va ser retornat a l'Ajuntament de Vallbona de les Monges per esmenar-lo. L'expedient complet va tenir entrada en el Departament de Governació i Relacions Institucionals el 23 de juliol de 2002.

Mitjançant Resolució de la Direcció General d'Administració Local de 23 d'octubre de 2002, va ser ampliat el termini de resolució de l'expedient.

La Comissió de Delimitació Territorial, en sessió de 6 de novembre de 2002, va emetre informe favorable sobre l'expedient en considerar que en el cas de Rocallaura es compleixen els requisits que estableix l'article 77 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya.

En data 9 de gener de 2003, la Comissió Jurídica Assessora va emetre dictamen favorable sobre l'expedient en considerar que en el cas de Rocallaura hi concorren tots els requisits objectius i formals exigibles legalment.

Per tot això, tenint en compte que ha quedat demostrat que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR