DECRET 393/1987, de 23 de novembre, sobre delimitació d'àrea de rehabilitació integrada a la zona centre de Lleida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Les mesures generals de foment de l'activitat de rehabilitació d'habitatges resulten insuficients per aturar la degradació creixent dels nuclis vells de les ciutats, on, junt a la baixa qualitat i l'obsolescència dels edificis, es dóna una concentració de situacions de marginació social.

El procés de renovació i el de rehabilitació, perquè siguin permanents en el temps, han d'assegurar una recuperació del teixit social que doti de nova vitalitat aquestes àrees de la ciutat. recuperació de la iniciativa privada, tant en l'activitat promotora com en la comercial i l'econòmica, és imprescindible i exigeix la intervenció de la inversió pública per part de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Lleida, segons els programes anuals que comporten la declaració de l'àrea de rehabilitació integrada.

Aquesta declaració va precedida de la figura de planejament adequada per a l'assoliment d'aquests objectius, que es concreta en el Pla Especial del centre de Lleida.

En consequència, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es declara àrea de rehabilitació integrada la zona centre de Lleida, delimitada pel Pla Especial del centre de Lleida.

Article 2

Les actuacions de rehabilitació podran acollir-se als beneficis establerts per l'article 9 del Reial Decret 2329/1983, de 28 de juliol, i, en particular, a la subvenció parcial dels interessos en sis punts que regula l'article 14.b) de l'esmentat Reial Decret, i als que en el futur es puguin establir per a les àrees de rehabilitació integrada, d'acord amb les possibilitats pressupostàries.

Article 3

El Consell Executiu podrà declarar urgent l'ocupació dels béns...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR