DECRET 410/2011, de 29 de novembre, pel qual es deixa de prestar el servei de caixa a les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya i a les oficines liquidadores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

DECRET

410/2011, de 29 de novembre, pel qual es deixa de prestar el servei de caixa a les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya i a les oficines liquidadores.

L'article 58 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, preveu que els ingressos de Tresoreria puguin fer-se en el Banc d'Espanya, a les caixes de la Tresoreria i a les entitats de crèdit col·laboradores d'aquesta mitjançant diner efectiu, girs, transferències, xecs i qualsevol altre document de pagament, sigui bancari o no, autoritzat per reglament.

En aquest mateix sentit, l'article 9 del Reglament general de recaptació, aprovat per Reial decret 939/2005, de 29 de juliol, estableix la possibilitat de la prestació del servei de caixa o que puguin actuar entitats col·laboradores en la recaptació tributària, d'acord amb el que prevegi cada Administració.

Durant els darrers anys, la Generalitat de Catalunya ha encetat un procés de modernització i adaptació a les noves tecnologies a fi d'obtenir un grau d'eficàcia més gran en la gestió dels tributs propis i cedits. En aquest sentit, i per tal de facilitar a les persones contribuents el compliment de les seves obligacions tributàries, s'han dut a terme les actuacions necessàries per facilitar l'ingrés dels deutes tributaris per mitjà d'entitats col·laboradores (bancs i caixes) habilitades a l'efecte.

Per aquest motiu, i atès que les actuacions amb les entitats col·laboradores ha incrementat de manera notable l'eficàcia dels serveis administratius, deixa de tenir eficàcia la prestació del servei de caixa a les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya i a les oficines liquidadores, motiu pel qual cal adequar el model d'organització i funcionament a l'actual realitat.

Finalment, des del punt de vista formal, i quant a l'entrada en vigor del Decret, aquesta s'estableix per a l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya . Aquesta previsió respon a la urgència bàsica derivada de la finalització del servei de caixa a les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya i a les oficines liquidadores en data 1 de desembre de 2011.

Per tot això, a proposta del conseller d'Economia i Coneixement, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Els serveis de caixa de les delegacions territorials de l'Agència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR