DECRET 263/1995, de 14 de setembre, de creació del Consell Assessor de la Televisió a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Directiva europea 89/552/CEE, de 3 d'octubre de 1989, sobre l'exercici d'activitats de radiodifusió televisiva, i la Llei estatal 25/1994, de 12 de juliol, de transposició de l'esmentada Directiva, estableixen una sèrie d'atribucions en matèria de seguiment, control i sanció dels continguts televisius als poders públics que la Generalitat, en exercici de les seves competències, ha assignat a la Direcció General de Radiodifusió i Televisió del Departament de la Presidència, segons el Decret 244/1994, de 29 de setembre.

La Llei 8/1995, de 27 de juliol, d'atenció i protecció dels infants i els adolescents i de modificació de la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l'adopció, posa especial èmfasi en la incidència de la televisió en el comportament infantil i juvenil.

La incorporació d'aquesta normativa ha representat un indubtable avenç per a la consecució d'una televisió de qualitat al nostre país, ja que explicita els principis constitucionals de respecte a la igualtat i a la no discriminació per raons de sexe, raça o creences religioses. Igualment estableix mesures de protecció de la infància davant la televisió, amb la limitació de l'emissió de programes amb continguts no recomanables per als menors a uns horaris concrets. Així mateix, s'estableixen criteris màxims per a l'emissió de publicitat.

L'experiència d'altres països europeus en aquesta matèria, així com la voluntat de la societat catalana de comptar amb una televisió cada cop millor, ha menat la Generalitat de Catalunya a crear el Consell Assessor de la Televisió a Catalunya.

En la base d'aquest projecte hi ha la voluntat de creació d'un Consell amb un prestigi social ampli, de tal manera que els seus dictàmens gaudeixin del reconeixement general.

En conseqüència, d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Creació 1.1 Es crea el Consell Assessor de la Televisió a Catalunya com a òrgan col·legiat de caràcter consultiu en matèria de continguts televisius en l'àmbit del territori de Catalunya. 1.2 El Consell Assessor de la Televisió a Catalunya està adscrit al Departament de la Presidència a través de la Secretaria General de Comunicació i Estudis i de la Direcció General de Radiodifusió i Televisió.

Article 2

Funcions Són funcions del Consell Assessor de la Televisió a Catalunya:

  1. Emetre dictàmens...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR