DECRET 107/1987, de 13 de març, pel qual es regula l'ús de les llengües oficials per part de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 254/1987.

La Llei 7/1983, de Normalització Lingüística a Catalunya, estableix que "el català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de la Generalitat i de l'Administració territorial catalana, de l'Administració local i de les altres corporacions públiques dependents de la Generalitat" (article 5), i fixa un termini màxim de dos anys per a l'adaptació dels serveis d'aquestes Administracions al que disposa la mateixa Llei (disposició transitòria 1).

Transcorregut aquest termini, és procedent regular definitivament l'ús de les llengues oficials a Catalunya per part de l'Administració catalana, de manera que quedi realment garantit l'ús normal del català com a llengua pròpia de Catalunya i l'ús oficial del català i el castellà com a tria lliure dels ciutadans en la seva relació amb l'Administració.

Així, doncs, atesos l'article 7.2 i la disposició final 1 de la Llei 7/1983, prèvia iniciativa de la Comissió per a la Normalització Lingüística; vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del Conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

I Àmbit d'aplicació

Article 1

1.1 L'ús de la llengua catalana i de la castellana per part de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que en depenen es regirà pels criteris que estableix el present Decret. 1.2 Les relacions amb institucions i amb persones físiques o jurídiques regulades en aquest Decret fan referència a les que tenen lloc dins el territori de l'Estat espanyol.

II Ús lingüístic general

Article 2

D'una manera general, la Generalitat emprarà el català per a les seves relacions, amb les particularitats que resulten dels articles següents.

III Ús intern

Article 3

3.1 Les actuacions internes de caràcter administratiu es faran en català. 3.2 Tots els impresos interns utilitzats pels diferents òrgans de la Generalitat seran redactats en català. 3.3 Els rètols indicatius d'oficines i despatxos; les capçaleres de tota classe de papers, els segells de goma, els matasegells i altres elements anàlegs es redactaran en català. 3.4 Les màquines d'escriure, les impressores dels ordinadors i els seus programes i tot el material adquirit per ser emprat a les dependències de la Generalitat haurà d'estar adaptat, en la màxima mesura possible, per al seu funcionament en llengua catalana.

Article 4

Els estudis, projectes i treballs anàlegs que la Generalitat encarregui a tercers dins l'àmbit territorial català hauran de ser-li lliurats en català, llevat que la seva finalitat exigeixi la redacció en una altra...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR