Decret 66/1996, de 23 de gener, pel qual es regula la declaració de les actuacions protegibles en materia de sol.

AutorCol.legi de Notaris de Catalunya

DECRET 66/1996, de 23 de gener pel qual es regula la declaració de les actuacions protegibles en matèria de sòl.

A l'empara dels reials decrets 1668/1991 i 1932/1991, de 15 de novembre i 20 de desembre, respectivament, la Generalitat de Catalunya va signar amb el Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient el Conveni del Pla de l'Habitatge per al quadrienni 1992-1995.

Finalitzat el quadrienni, el nou marc normatiu de la política d'habitatge i sòl és el Reial decret 2190/1995, de 28 de desembre, que regula les mesures de finançament de les actuacions protegibles en matèria d'habitatge i sòl per al període 1996-1999.

Atès els bons resultats derivals del Conveni esmemat en el quadrienni 1992-1995 la Generalitat signarà un nou Conveni amb el MOPTMA, que garantirà la continuïtat de la Política de sòl i habitatge, i permetrà assolir, en finalitzar el proper quadrienni, la construcció de 24.000 habitatges subjectes a algun règim de protecció pública, que resultaran de les actuacions protegides en matèria de sòl.

El Reial decret 2190/1995, de 28 de desembre, i el nou Conveni a signar entre el MOPTMA i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, sobre mesures de finançament d'actuacions d'habitatge i sòl, atorga a la Generalitat de Catalunya no solament la possibilitat de selecció de les actuacions a protegir, sinó també la de regularne les condicions que dins el seu territori han de reunir aquestes actuaciones a fi d'assolir la declaració d'actuació protegible.

En l'exercici d'aquestes competències, s'ha entès que aquestes condicions han de respondre bàsicament a dos criteris: la idoneïtat de l'actuació en la promoció de sòl i l'execusió de la urbanització. L'objectiu continua sent el de millorar de manera tangible el desenvolupament urbà de les ciutats des d'un punt de vista global, una distribució coherent dels recursos econòmics que se'ns han adscrit i, en particular, l'equilibri territorial de Catalunya.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto

Article 1. Objecte

1.1 Lvobjecte dvaquest Decret és regular la declaració de les actuacions protegibles en matèria de sòl, previstes en l'article 51 del Reial decret 2190/199t, de 28 de desembre, a fi de permetre el seu finançament qualificat.

1.2 Aquest Decret estableix els criteris de selecció de les propostes d'actuació i la distribució territorial a Catalunya dels recursos que s'assignaran en el nou Conveni a formalitzar entre el Ministeri d'Obres Públiques i Transports i la Generalitat de Catalunya.

Article 2. Actuacions protegibles

Podran tenir accés a aquesta declaració les actuacions promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, destinades a la promoció d'habitatges subjectes a les condicions i requisits que estableixen els articles 52 i 53 del Reial decret 2190/1995, de 28 de desembre.

Article 3. Tempteig i retracte

Els drets de tempteig i retracte que preveuen els articles 53.3.b) i 54 del Reial decret 2190/1995, de 28 de desembre, s'han de constituir per a les actuacions a promoure a l'àmbit de Catalunya, a favor de l'Institut Català del Sòl, que, si escau, podrà cedir aquests drets a l'ens públic que els ajuntaments proposin en el termini d'audiència regulat a l'article 12 d'aquest Decret.

Article 4. Concurs

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques convocarà anualment un concurs públic d'actuacions de sòl i urbanització per als promotors que desitgin acollir-se a aquest finançament qualificat, a fi de declarar la condició d'actuació protegible.

Article 5. Bases del concurs

5.1 Les bases del concurs hauran d'establir el nombre màxim d'habitatges objecte de finançament qualificat d'acord amb l'assignació i distribució territorial prevista a l'annex d'aquest Decret, i també el percentatge d'aquests habitatges que s'hauran de desenvolupar mitjançant actuacions públiques de sòl dins el programa d'actuació que a aquest efecte elabori la Generalitat de Catalunya. Les reserves d'habitatges inicialment fixades per comarques que no siguin cobertes, podran ser utilitzades, en cada convocatòria, per afrontar les demandes d'altres comarques, l'acord amb les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR