DECRET 328/2011, de 26 d'abril, de creació del Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia, i de la Comissió de Recerca d'Arqueologia i Paleontologia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

328/2011, de 26 d'abril, de creació del Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia, i de la Comissió de Recerca d'Arqueologia i Paleontologia.

El Pla integral per a l'arqueologia a Catalunya (PIACAT) ha estat conseqüència d'un procés obert, d'anàlisi i reflexió que ha analitzat de manera objectiva la complexa realitat de l'arqueologia catalana, en el qual han participat els diversos agents que intervenen en la gestió del patrimoni arqueològic i paleontològic.

Amb un format d'onze grups de treball i amb la participació de més de cent cinquanta persones expertes en la matèria, el PIACAT ha possibilitat la identificació i la quantificació de l'estructura i composició de l'arqueologia del nostre país, la coordinació dels agents i sectors que hi intervenen i l'anàlisi de mecanismes per a la millora de la gestió arqueològica.

Entre d'altres mesures, per tal d'aconseguir una major presència i coordinació de les diverses institucions i entitats de l'àmbit de l'arqueologia i paleontologia en la presa de decisions que poden afectar el patrimoni arqueològic i paleontològic, el Pla preveu la creació de dos òrgans col·legiats: el Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia, i la Comissió de Recerca d'Arqueologia i Paleontologia.

El Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia es configura com un òrgan de participació i consulta que té com a objectiu assessorar l'Administració de la Generalitat en relació amb les polítiques i les actuacions que tinguin incidència sobre aquests àmbits del patrimoni cultural, i que substitueix l'actual Comissió Assessora del Servei d'Arqueologia. Pretén ser no només un òrgan d'informació i assessorament de l'Administració de la Generalitat en matèria d'arqueologia i paleontologia, sinó també un espai on presentar i debatre propostes.

Pel que fa a la Comissió de Recerca d'Arqueologia i Paleontologia, aquesta té com a objectiu assessorar el Departament competent en matèria de cultura respecte de les polítiques i les estratègies en l'àmbit de la recerca en arqueologia i paleontologia, mitjançant l'emissió d'informes sobre els plans de recerca abans de la seva aprovació, l'avaluació de l'evolució del sistema de recerca i la implementació de les polítiques de recerca en l'àmbit de l'arqueologia i la paleontologia, i la formulació de les propostes i recomanacions que consideri oportunes.

D'acord amb l'article 22 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb caràcter interdepartamental o dins d'un Departament es poden crear consells assessors, la composició i les funcions dels quals s'han de determinar en les normes de creació respectives.

Per tot el que s'ha exposat, a proposta del conseller de Cultura, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1

Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia

Article 1

Creació

1.1 El Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia és l'òrgan de participació, de consulta i d'assessorament del Departament competent en matèria de cultura en relació amb les polítiques i actuacions que tinguin incidència sobre els àmbits de l'arqueologia i de la paleontologia.

1.2 El Consell s'adscriu a la Direcció General competent en matèria de patrimoni arqueològic i paleontològic.

Article 2

Funcions

El Consell Nacional d'Arqueologia i Paleontologia té les funcions següents:

  1. Assessorar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR