DECRET 172/2010, de 23 de novembre, del Consell de Bombers/eres Voluntaris/àries de la Generalitat de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor16 de Diciembre de 2010
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

172/2010, de 23 de novembre, del Consell de Bombers/eres Voluntaris/àries de la Generalitat de Catalunya.

L'article 132 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l'execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d'incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l'Estat en exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya, dedica el títol quart als “bombers voluntaris” de la Generalitat, que estan sota l'organització i la supervisió del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i es regeixen per la normativa que sigui establerta per reglament.

L'actual marc normatiu de cos de bombers voluntaris de la Generalitat està determinat pel Decret 246/1996, de 5 de juliol, que aprova el Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, modificat pel Decret 68/2000, de 8 de febrer, i pel Decret 159/1999, de 15 de juny, de regulació del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

El Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, estableix, a l'article 75.8, que el territori de Catalunya s'articula, als efectes de la implantació del cos de bombers de la Generalitat, en les regions d'emergències següents: Centre, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud.

Els canvis experimentats en l'estructura organitzativa de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments des de l'entrada en vigor del Decret 159/1999, de 15 de juny, fan necessària una nova regulació del Consell de Bombers Voluntaris i la modificació de l'article 50 del Decret 246/1996, de 5 de juliol, que aprova el Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat.

Per tot això exposat, vist l'informe que, d'acord amb l'article 2.a) del Decret 159/1999, de 15 de juliol, ha emès el Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Definició

El Consell de Bombers/eres Voluntaris/àries de la Generalitat de Catalunya és l'òrgan col·legiat d'assessorament i consulta en el qual els i les representants de les persones membres del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i de l'Administració harmonitzen els interessos respectius. Aquest òrgan resta adscrit a la direcció general competent en matèria de prevenció, extinció d'incendis i salvaments, on té la seva seu.

Article 2

Funcions

Corresponen al Consell de Bombers/eres Voluntaris/àries les funcions següents:

  1. Emetre informe sobre les disposicions de caràcter general que afectin les persones membres del cos de bombers voluntaris.

  2. Proposar criteris d'interpretació i de desplegament del Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i altres normes que els siguin aplicables.

  3. Elaborar estudis i propostes que afectin les funcions de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments exercides per les persones membres del cos de bombers voluntaris.

  4. Estudiar i proposar l'adopció de mesures preventives encaminades a la prevenció i l'extinció d'incendis i de salvaments, especialment pel que fa a l'equipament i a la dotació dels parcs.

  5. Realitzar estudis en relació amb els riscos d'incendis potencials i les persones membres del cos de bombers voluntaris mobilitzables en el territori de Catalunya.

  6. Informar de totes les qüestions relatives a les persones membres del cos de bombers voluntaris, a petició de les associacions legalment constituïdes de persones membres del cos de bombers voluntaris.

  7. Proposar criteris de coordinació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR