DECRET 219/1999, de 27 de juliol, de creació de la Medalla i la Placa al Mèrit del Transport a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

219/1999, de 27 de juliol, de creació de la Medalla i la Placa al Mèrit del Transport a Catalunya.

Amb la finalitat d’honorar les persones, els organismes, les institucions, les entitats i les empreses, de caràcter públic o privat, que, pels seus mèrits, hagin contribuït destacadament al desenvolupament i millora del sector del transport a Catalunya en les seves diverses modalitats, s’estima adient instituir unes distincions que siguin atorgades per la Generalitat de Catalunya.

Per això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es creen la Medalla i la Placa al Mèrit del Transport a Catalunya per distingir les persones físiques i jurídiques, nacionals o estrangeres, que, pels seus mèrits, hagin contribuït destacadament al desenvolupament i a la millora d’aquest sector de l’activitat econòmica.

1.2 La Medalla s’atorga a persones físiques i podrà concedir-se, en el seu cas, a títol pòstum. La Placa s’atorga a empreses, associacions, entitats i altres persones jurídiques.

Article 2

Aquestes distincions són realitzades en argent amb els dissenys que figuren a l’annex d’aquest Decret.

Article 3

Les distincions s’atorguen per decret del Govern, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, en la qual s’han de valorar els mèrits i les circumstàncies de la persona o entitat proposada, prèvia conformitat de l’interessat o del seu familiar més directe en cas d’atorgament a títol pòstum. En cas de no constar aquesta conformitat, la concessió s’ha d’entendre condicionada a la seva acceptació.

Article 4

El procediment per a la concessió de la Medalla i la Placa al Mèrit del Transport a Catalunya es pot iniciar d’ofici, a proposta del director general de Ports i Transports, o a instància de qualsevol persona o entitat que desplegui activitats relacionades amb el sector del transport.

Article 5

Les propostes per a l’atorgament d’aquestes distincions han de presentar-se abans del 31 de març de cada any davant la Direcció General de Ports i Transports, i han d’anar acompanyades amb la documentació següent:

a) Dades d’identificació de l’entitat o persones proposants.

b) Dades d’identificació de la persona o entitat proposades.

c) Memòria justificativa dels mèrits de la persona o entitat proposades.

Article 6

La valoració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR