DECRET 160/2006, de 16 de maig, de reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

160/2006, de 16 de maig, de reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya.

El Servei d'Ocupació de Catalunya és un organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al Departament de Treball i Indústria, que es va crear mitjançant la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquest organisme va néixer amb l'objecte de gestionar i integrar el conjunt d'actuacions i serveis ocupacionals per mantenir i fomentar l'ocupació estable i de qualitat i l'autoocupació; prevenir i reduir la desocupació i oferir protecció a les persones desocupades fomentant i garantint la formació professional ocupacional i contínua; exercir la intermediació en el mercat de treball, i també l'orientació professional i la readaptació professional permanent per assolir la millora de l'ocupació mitjançant la gestió, l'organització, la planificació, la programació, l'execució i l'avaluació eficients i eficaces del sistema ocupacional català, amb la finalitat d'assolir una millora de l'ocupabilitat dels treballadors i treballadores i una competitivitat més gran en el teixit empresarial.

Mitjançant el Decret 69/2004, de 20 de gener, de reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball i Indústria, es dota aquest organisme d'una estructura orgànica, que ja havia començat a perfilar-se anteriorment en el Decret 284/2002, de 12 de novembre, d'estructuració i de reestructuració parcial de diversos departaments de l'administració de la Generalitat. No obstant això, cap d'aquestes normes arriba a desenvolupar totalment l'estructura orgànica necessària per desenvolupar les funcions encomanades a aquest organisme; és per aquesta raó que s'ha engegat una nova reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya amb l'intent, fruit de l'experiència assolida durant el seu funcionament, de desenvolupar òrgans que encara no s'havien definit i per dissenyar un nou concepte d'estructura en el territori que apropi els serveis que ha d'oferir aquest organisme a les necessitats de la ciutadania.

En conseqüència, vist el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, escoltat el Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, a proposta del conseller de Treball i Indústria, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Servei d'Ocupació de Catalunya

1.1 El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), organisme autònom de caràcter administratiu, exerceix les funcions previstes als articles 6 i 7 de la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya.

1.2 Per al compliment d'aquestes funcions disposa de dos òrgans de govern: el Consell de Direcció i el director/a.

1.3 El Servei d'Ocupació de Catalunya establirà amb el Departament de Treball i Indústria un contracte programa, de quatre anys de durada, on s'especificaran, entre d'altres:

  1. Els objectius i els criteris de la direcció estratègica que exercirà el Departament.

  2. El marc per a la transferència de recursos i obligacions finalistes.

  3. L'avaluació i el control de gestió i de qualitat amb caràcter periòdic per verificar el compliment i el desenvolupament del conjunt d'actuacions d'aquest organisme.

Article 2

Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya

2.1 La Direcció és un òrgan amb rang orgànic de Secretaria General, en els termes que preveu l'article 11 de la Llei 13/19889, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, modificada per la Llei 2/1992, de 7 de juliol.

2.2 Per al compliment d'aquestes funcions, la Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya s'estructura en els òrgans següents:

  1. Direcció de Programes, amb rang orgànic de Direcció General.

  2. Direcció de la Xarxa Ocupacional, amb rang orgànic de Direcció General.

  3. Gerència, amb rang orgànic de Subdirecció General.

  4. Secretaria Tècnica, amb rang de Subdirecció General.

  5. Servei Jurídic.

Article 3

Direcció de Programes

3.1 A la Direcció de Programes li corresponen les funcions següents:

  1. Elaborar el Pla de desenvolupament de polítiques actives d'ocupació, d'acord amb les instruccions de la Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya i dirigir-ne l'execució.

  2. Fer la coordinació i el seguiment de la planificació d'accions del Consorci de Formació Contínua de Catalunya, vetllant per la seva adequació i ajust als objectius estratègics de la Direcció del SOC.

  3. Impulsar la participació activa del SOC en l'enfortiment tècnic i en el desenvolupament de processos d'avaluació externa i interna del Consorci de Formació Contínua.

  4. Garantir la coordinació funcional i estadística entre el Consorci de Formació Contínua, el SOC i altres òrgans de la Generalitat de Catalunya dins del seu àmbit competencial.

  5. Impulsar, planificar i coordinar la gestió dels programes ocupacionals que s'executin des dels diferents òrgans del SOC, seguint les directrius de la Direcció del SOC.

  6. Fer les propostes de millora i de creació dels serveis ocupacionals que s'ofereixin, d'acord amb les necessitats del mercat de treball i amb les directrius d'altres entitats estatals i europees.

  7. Avaluar l'eficàcia i eficiència social dels serveis i programes ocupacionals, segons les particularitats de cada territori i d'acord amb el compliment dels criteris i estàndards a complir.

  8. Derivar als òrgans de direcció del SOC la informació necessària sobre el desenvolupament i el compliment d'objectius en matèria de programes ocupacionals, per tal de contribuir a la presa de decisions estratègiques.

  9. Impulsar el disseny de criteris i metodologies per a la prestació de serveis d'ocupació.

  10. Altres funcions de naturalesa anàloga que li puguin ser encomanades pel director/a del Servei d'Ocupació de Catalunya.

3.2 Per al compliment d'aquestes funcions, de la Direcció de Programes depèn la Subdirecció General de Polítiques Actives d'Ocupació.

Article 4

Subdirecció General de Polítiques Actives d'Ocupació

4.1 A la Subdirecció General de Polítiques Actives d'Ocupació li corresponen les funcions següents:

  1. Coordinar l'execució i la gestió del Pla de desenvolupament de polítiques actives d'ocupació, en termes d'objectius, activitats i terminis de manera territorialitzada.

  2. Portar a terme, en coordinació amb els diferents òrgans del Servei d'Ocupació de Catalunya, el seguiment i el control del resultat de les accions que, en matèria de millora de l'ocupabilitat o en matèria de creació d'ocupació, es duguin a terme des de les diferents línies de polítiques actives d'ocupació.

  3. Elaborar propostes sobre nous serveis ocupacionals, per tal que el disseny de les polítiques actives s'adeqüi a les necessitats del mercat laboral, així com modificacions sobre els existents.

  4. Elaborar propostes de polítiques actives d'ocupació amb la finalitat d'evitar la segregació de gènere en el mercat laboral i per tal que es creïn ocupacions de més qualitat per a les dones.

  5. Dissenyar i aportar metodologies i suport tècnic als òrgans del Servei d'Ocupació de Catalunya, consorcis i entitats que presten serveis ocupacionals.

  6. Proposar i aplicar criteris de col·laboració, d'atorgament i d'avaluació de les entitats prestadores de serveis ocupacionals, i elaborar les eines d'aplicació d'aquests criteris.

  7. Elaborar les propostes de convocatòries de subvencions i instruccions per tal que les direccions territorials gestionin la tramitació administrativa corresponent.

  8. Fer el seguiment de la justificació econòmica de les entitats perceptores de subvencions en col·laboració amb les direccions territorials.

  9. Altres funcions de naturalesa anàloga que li puguin ser encomanades pels seus superiors jeràrquics.

    4.2 Per al compliment de les seves funcions, la Subdirecció General de Polítiques Actives d'Ocupació s'estructura i s'organitza en:

  10. Servei de Promoció de l'Ocupació.

  11. Servei d'Igualtat d'Oportunitats.

  12. Servei de Qualificació Professional.

  13. Servei d'Orientació i Intermediació.

  14. Àrea de Desenvolupament Metodològic.

Article 5

Servei de Promoció de l'Ocupació

5.1 Al Servei de Promoció de l'Ocupació li corresponen les funcions següents:

  1. Analitzar, impulsar i proposar l'execució i la gestió de les accions i programes de promoció de l'ocupació, el desenvolupament local i els programes de formació i ocupació, segons les instruccions i els objectius del Servei d'Ocupació de Catalunya en aquesta matèria.

  2. Definir i planificar, en coordinació amb les direccions territorials, els objectius a acomplir i territorialitzar-los.

  3. Fer el seguiment i l'avaluació dels resultats i de l'impacte de la gestió de les accions i programes i fer propostes de millora, d'acord amb les necessitats de mercat de treball i del món de l'economia.

  4. Impulsar i proposar la metodologia adequada per a la prestació de serveis, així com per als sistemes de control de qualitat de les accions i programes competència del servei, d'acord amb els criteris i principis generals establerts per l'Àrea de Desenvolupament Metodològic.

  5. Coordinar els programes d'ajuts i subvencions per al foment de la contractació de les persones amb discapacitats.

  6. Fer la proposta i el seguiment de l'execució del pressupost assignat per a les actuacions en matèria de promoció de l'ocupació, en coordinació amb la Gerència.

  7. Definir els criteris d'aplicació que han de regir l'atorgament i la valoració dels projectes i la concessió dels ajuts, en coordinació amb les direccions territorials, i elaborar els instruments d'aplicació d'aquests criteris i la seva aplicació al territori.

  8. Fer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR