DECRET 129/2006, de 9 de maig, de l'Observatori dels Drets de la Infància.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 129/2006, de 9 de maig, de l'Observatori dels Drets de la Infància.

La Llei 8/1995, de 27 de juliol, d'atenció i protecció dels infants i adolescents, i de modificació de la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l'adopció, va fixar un sistema general català d'assistència de la infància i l'adolescència i de protecció dels seus drets en l'àmbit competencial i territorial de Catalunya, de conformitat amb els tractats, els acords i les resolucions internacionals, en especial la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant de 20 de novembre de 1989, i també amb diverses resolucions adoptades pel Parlament de Catalunya, en concret la Resolució III/1994, sobre els drets de la infància. Així mateix, aquesta Llei 8/1995 disposa que els poders públics han de garantir el respecte dels drets de l'infant i de l'adolescent i han d'adequar les seves actuacions a aquesta Llei i a la normativa internacional sobre aquesta matèria.

D'acord amb això, el Govern de la Generalitat considera necessari que hi hagi un òrgan assessor i consultiu de l'Administració de la Generalitat en matèria dels drets de la infància a Catalunya, en el que hi participin entitats públiques i privades i experts en l'àmbit de la infància i l'adolescència, que sigui un instrument específic que contribueixi de manera eficaç a la divulgació d'aquests drets i que fomenti i garanteixi el seu respecte. Per aquest motiu és voluntat del Govern reconvertir l'actual Observatori de la Infància i l'Adolescència, creat pel Decret 369/2000, de 21 de novembre, i reconegut com a òrgan assessor i consultiu en matèria de suport a les unitats familiars per l'art. 46.3 de la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, en l'Observatori dels Drets de la Infància.

En virtut de tot això, de conformitat amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta de la Consellera de Benestar i Família i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Observatori dels Drets de la Infància

1.1 L'Observatori de la Infància i l'Adolescència, creat pel Decret 369/2000, de 21 novembre, passa a denominar-se Observatori dels Drets de la Infància.

1.2 L'Observatori dels Drets de la Infància està adscrit al Departament de Benestar i Família mitjançant la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

1.3 El Departament de Benestar i Família dotarà l'Observatori dels Drets de la Infància dels mitjans personals i materials necessaris per al compliment de la seva missió.

1.4 La seu administrativa de l'Observatori dels Drets de la Infància és la de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

Article 2

Objecte

2.1 L'Observatori dels Drets de la Infància és l'òrgan col·legiat assessor i consultiu de l'Administració de la Generalitat en matèria dels drets de la infància a Catalunya, mitjançant la participació d'entitats publiques i privades que treballen en el camp de la infància i l'adolescència i d'experts en la matèria.

2.2 Aquest Observatori té com a missió contribuir al foment i respecte dels drets reconeguts als infants per l'ordenament jurídic intern i per les normes internacionals, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR