DECRET 177/1980, de 3 d'octubre, establint el calendari de festes fixes per a 1981.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 17/1982 i 183/1989.

Atès el que disposen l'article 11è. de l'Estatut d'Autonomia, l'article 37è. de l'Estatut del Treballador, de 10-3-80, i la Llei del Parlament de Catalunya, de 26-6-80, la Generalitat de Catalunya ha de procedir a fixar aquelles festes que per tradició li són pròpies.

Com sigui que de l'examen de la legislació al·ludida es desprèn l'existència d'un nombre màxim per any de 12 festes laborals de caràcter retribuït i no recuperable, ha calgut establir els criteris per fixar-les. A tal fi s'han sol·licitat informes de les entitats i organismes afectats d'una manera particular per aquesta disposició. Es dóna un caràcter de fix al calendari laboral i es segueix el criteri de senyalar aquestes 12 festes fixes, les quals seran substituïdes per altres de suplents, i amb el seu ordre pertinent, en la mesura en què alguna de les primeres s'escaigui en diumenge.

Atesa la legislació esmentada anteriorment i els criteris assenyalats, a proposta del Conseller de Treball i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer
  1. Es consideren festes fixes les següents: l'1 de gener (Cap d'Any), Divendres Sant, 1 de maig (Festa de Treball), 24 de juny (Sant Joan), 15 d'agost (l'Assumpció), 11 de setembre (Diada Nacional), 12 d'octubre (Festa de la Hispanitat), 1 de novembre (Tots Sants), 8 de desembre (la Immaculada), 25 de desembre (Nadal) i 26 de desembre (Sant Esteve.

  2. Es consideren festes suplents les següents: Dilluns de Pasqua Florida, Dilluns de Pasqua Granada i 19 de març (Sant Josep).

Article segon

- D'acord amb el que estableix l'article

anterior, seran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR