Decret 96/2015, de 27 de novembre, pel qual es nomenen membres del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 2/2003, de 20 de març, d’organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, regula la composició del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears. L’article 7.2 d’aquesta Llei estableix que aquest òrgan ha d’estar format per personalitats de la vida cultural, professional, econòmica, laboral i social designades per les entitats que s’hi esmenten. Així mateix, l’article 115 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma de Mallorca, preveu que a l’Ajuntament de Palma li correspon, com a mínim, un representant al Consell Social de la Universitat de les Illes Balears.

L’article 10.2 de la Llei 2/2003 esmentada disposa, com a motius de cessament en les seves funcions dels membres del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, la revocació de la representació que exerceixen i l’expiració del període de mandat, entre altres.

D’acord amb el que s’ha exposat, i tenint en compte el resultat de les eleccions autonòmiques i locals de 24 de maig de 2015, el Parlament de les Illes Balears, els consells insulars i l’Ajuntament de Palma han dut a terme les designacions corresponents. A més, també han designat els seus representants, per expiració del període de mandat dels membres anteriors, les organitzacions sindicals que varen obtenir un nombre més alt de representants a les darreres eleccions a les Illes Balears, l’organització sindical més representativa en l’àmbit de l’ensenyament, l’associació empresarial més representativa de les Illes Balears, les organitzacions més representatives de les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears i les cambres oficials de comerç, indústria i navegació.

Tenint en compte aquestes designacions, l’article 8 de la Llei 2/2003 disposa que els membres del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears que s’esmenten en l’article 7.2 d’aquesta Llei s’han de nomenar per acord del Consell de Govern de les Illes Balears a proposta de la conselleria competent en matèria d’universitats. Aquest nomenament, que, d’acord amb l’article 10 de la Llei 2/2003, és per a un període de quatre anys, s’ha de fer mitjançant un decret i s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, ateses les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR