DECRET 178/1989, de 3 de juliol, de creació del Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La importància del sector comercial, i la seva transformació davant la plena integració en la Comunitat Econòmica Europea, fa imprescindible que l'Administració disposi dels instruments necessaris per donar suport a les decisions que cal adoptar per ordenar-lo adequadament seguint amb la línia de racionalització i modernització que demanen aquestes activitats econòmiques al nostre país.

Per això, es crea el Consell Assessor de la Generalitat en matèria de comerç amb la finalitat d'informar i assessorar el Conseller de Comerç, Consum i Turisme en els temes que, dins l'àmbit del comerç, són competència d'aquest Departament.

A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de Comerç com a òrgan consultiu i assessor adscrit al Departament de Comerç, Consum i Turisme i dependent directament del Conseller.

Article 2

El Consell Assessor de la Generalitat en matèria de comerç tindrà les funcions següents:

  1. Actuar, a requeriment del Conseller, com a òrgan d'informació, consulta i assessorament en matèria d'ordenació i foment del comerç interior.

  2. Elaborar els informes que li siguin encomanats pel Conseller sobre matèries pròpies de l'actuació del Departament en l'àmbit del comerç.

  3. Donar la col·laboració que sol·liciti el Conseller referent a la programació de la política de foment, racionalització i programació de les activitats comercials.

  4. Totes aquelles qüestions que li pugui encarregar el Conseller.

Article 3

3.1 El Consell Assessor tindrà la composició següent:

  1. El President, que serà el Conseller de Comerç, Consum i Turisme, qui podrà delegar la presidència i a qui podran acompanyar el Secretari General del Departament i el Director General de Comerç Interior i Serveis.

  2. Dos vice-presidents, nomenats pel Conseller d'entre personalitats representatives del món del comerç.

  3. Onze vocals, nomenats pel Conseller atenent a la representació següent: Dos representants dels municipis de Catalunya, proposats per les entitats que els agrupen. Dos representants de les cambres oficials de comerç, indústria i navegació de Catalunya, proposats pel Consell de Cambres. Un representant dels col·legis d'agents comercials, proposat pel Consell de Col·legis d'Agents Comercials de Catalunya. Sis representants del sector comercial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR