RESOLUCIÓ JUS/4178/2010, de 29 de novembre, dictada en el recurs governatiu interposat per Vicente Daudí Arnal, notari de Sort, contra la qualificació de la registradora de la propietat de Sort que denega la inscripció d'una escriptura d'acceptació i partició d'herència testada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/4178/2010, de 29 de novembre, dictada en el recurs governatiu interposat per Vicente Daudí Arnal, notari de Sort, contra la qualificació de la registradora de la propietat de Sort que denega la inscripció d'una escriptura d'acceptació i partició d'herència testada.

Es dicta en el recurs governatiu interposat per Vicente Daudí Arnal, notari de Sort, contra la qualificació de la registradora de la propietat de Sort, Rosa Ana Archilla, que denega la inscripció d'una escriptura d'acceptació i partició d'herència testada per l'existència de capítols matrimonials anteriors.

Relació de fets

I

Mitjançant escriptura autoritzada el 19 de juny de 2010 pel notari de Sort Vicente Daudí Arnal, número 478 de protocol, els germans P., N., J. Ll. i M. I. N. J. accepten l'herència del seu pare, J. N. J., i s'adjudiquen per parts iguals el ple domini dels béns inventariats, entre els quals es troben 47 finques del districte registral de Sort. El senyor J. N. J., causant de l'herència, va morir el dia 4 d'octubre de 1997, en estat de casat amb J. J. V. i amb els quatre fills esmentats. Per raó del seu matrimoni, els senyors J. N. J. i J. J. V. van atorgar capítols matrimonials autoritzats el dia 13 de maig de 1952 per Mariano Collado Soto, notari de Sort, en què, entre altres disposicions, després de pactar que el que sobrevisqui, guardant viduïtat, sigui usufructuari de tots els béns del premort, es van obligar a nomenar hereu, dels seus respectius béns, d'entre els fills comuns, el que millor els acomodi, reservant-se les condicions de la institució, i si morís un d'ells sense haver fet el nomenament, queda facultat el sobrevivent per fer-ho dels béns dels dos, i morts els dos en les mateixes circumstàncies, faculten dos parents, un de cada part, per fer el nomenament d'hereu, sense que per aquest heretament quedin privats de la facultat d'alienar o gravar els seus béns. Posteriorment, el dia 20 de febrer de 1995, el causant va atorgar testament davant de Germán León Pina, notari de Sort, en què instituí hereus els seus quatre fills per parts iguals. A l'escriptura d'acceptació d'herència presentada, compareixen la senyora J. J. V. i els germans P., N., J. Ll. i M. I. N. J., els quals manifesten que ha de prevaler la institució d'hereu continguda al testament, al qual tots els atorgants donen plena validesa. Per això, els fills del causant s'adjudiquen el ple domini dels béns inventariats per quartes parts indivises.

II

L'escriptura d'acceptació i inventari va ser presentada al Registre el 21 de juny, on va causar l'assentament 1200 del diari 61. Acreditat el pagament dels impostos el dia 6 de juliol, la registradora, Rosa Ana...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR