DECRET 24/2006, de 28 de febrer, pel qual es regula la coordinació de l'acció exterior del Govern de la Generalitat, i s'estableixen les funcions de la Secretaria de Relacions Internacionals del Departament de la Presidència i de la Secretaria de Cooperació Exterior del Departament de Governació i Administracions Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

24/2006, de 28 de febrer, pel qual es regula la coordinació de l'acció exterior del Govern de la Generalitat, i s'estableixen les funcions de la Secretaria de Relacions Internacionals del Departament de la Presidència i de la Secretaria de Cooperació Exterior del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Des de fa anys la Generalitat de Catalunya ha estat duent a terme actuacions en l'àmbit de les seves competències que van més enllà de les fronteres de l'Estat i ha anat creant diversos òrgans i entitats amb funcions relacionades amb l'acció exterior del Govern, ja sigui amb caràcter general i transversal, ja sigui amb caràcter limitat a determinades matèries o territoris.

Al mateix temps, el legislador ha regulat aspectes concrets de l'acció exterior del Govern, en particular pel que fa a la cooperació al desenvolupament i les comunitats catalanes a l'exterior.

La creixent internacionalització de l'economia catalana, els fluxos migratoris de persones procedents d'altres estats, o la voluntat decidida de Catalunya de projectar en l'àmbit internacional la seva llengua i cultura pròpies i, en definitiva, la seva personalitat diferenciada, són altres aspectes especialment rellevants que aconsellen potenciar l'acció exterior del Govern, i dotar la seva Administració dels instruments necessaris per impulsar de manera eficaç la projecció exterior del país, promoure els seus interessos en aquest àmbit, i alhora establir el marc institucional en el qual s'han de desenvolupar les relacions internacionals de Catalunya amb altres estats, entitats i organitzacions, com a part important del conjunt de l'acció exterior del Govern.

En aquest context, la diversitat d'àmbits en els quals es desenvolupa l'acció exterior del Govern, fa que sigui especialment necessari assegurar una adequada coordinació d'aquesta acció exterior, que correspon exercir al president o presidenta de la Generalitat, o bé, per delegació d'aquest, al conseller o consellera primer.

Per aquest motiu, aquest Decret pretén delimitar amb precisió el contingut de la competència de coordinar l'acció exterior del Govern, facilitar que la persona que l'exerceix rebi de manera àgil i eficaç el suport necessari dels diversos òrgans i entitats que hi tenen incidència, i establir els mecanismes que permetin fer el seguiment i assegurar la coherència de l'acció exterior.

Alhora, es considera convenient definir amb precisió les funcions de les dues secretaries sectorials que tenen una relació més directa en aquest àmbit, la Secretaria de Relacions Internacionals del Departament de la Presidència i la Secretaria de Cooperació Exterior del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Per tot això, a proposta del conseller primer, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Coordinació de l'acció exterior

Article 1

Competència sobre coordinació de l'acció exterior del Govern

1.1 La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR