Conveni regulador de separació dels convivents en parella estable

AutorManuel Faus
Cargo del AutorNotario
Actualizado aFebrero 2022





Contenido
  • 1 Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021
  • 2 Model
  • 3 Comentari
    • 3.1 Causes d'extinció
    • 3.2 Drets en cas de cessament de la convivència en vida dels convivents
    • 3.3 Trencament de la parella
    • 3.4 Doctrina de la DGRN i el TS que hem d'aplicar a les parelles
  • 4 Jurisprudencia y Doctrina Administrativa citadas
  • 5 Legislación citada
Adaptació dels formularis a partir del 3 de setembre de 2021

El DECRET LLEI 19/2021, de 31 d'agost, pel qual s'adapta el Codi civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat, en vigor el 3 de setembre de 2021, adequa les normes civils catalanes a les normes estatals que ha modificat la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seva capacitat jurídica, en vigor així mateix el 3 de setembre de 2021.

Per això s'assenyalen algunes formes del judici notarial de capacitat (ja que tota persona té capacitat,) sense perjudici que a les persones amb discapacitat per a l'exercici de la seva capacitat jurídica li siguin exigibles mesures de suport (voluntàries, intervenció de l'assistent o del defensor judicial i guarda de fet), mesures que han de constar i complir-se en el títol.

Model

NÚMERO

(Lloc i data)

DAVANT MEU, *, Notari de l'Il·lustre Col·legi de Catalunya, amb residència a * ,

COMPAREIXEN:

EL SENYOR *, major d'edat, solter (o divorciat, o vidu o casat i separat de fet o judicialment), veí de *, amb domicili a *. Exhibeix DNI/NIF número *.

I LA SENYORA *, major d'edat, soltera (o divorciada o vídua o casada i separada de fet o judicialment), amb el mateix veïnatge i domicili i DNI/NIF número *, vigent.

De veïnatge civil català.

Intervenen en nom propi.

Els identifico pels seus expressats documents nacionals d'identitat, els números dels quals coincideixen amb els de la seva identificació fiscal. Tenen, a judici meu, capacitat i legitimació per atorgar aquesta escriptura D'EXTINCIÓ DE PARELLA ESTABLE I REGULACIÓ DE CONVENI DE SEPARACIÓ I DIUEN:

I.- Que tenen la condició de parella estable en haver atorgat la pertinent escriptura davant del Notari de *, Sr. *, a * (o fer més de dos anys que conviuen, o ser convivents en parella estable amb descendents comuns).

II.- Que tenen en comú * fills, nascut...

III.- Que no tenien regulada cap relació personal o patrimonial diferent de les que ha previst la Legislació vigent (o indicar els convenis existents).

IV.- Que per mutu acord decideixen deixar la seva relació de parella i pacten el següent conveni que es presentarà a l'autoritat judicial per a la seva aprovació, si escau.

PACTES:

A).- En relació als fills i esposa, segons l'article 233-9 del Codi Civil de Catalunya:

-. Acorden que els fills segueixin sota la cura i custòdia de la mare.

-. La Sra. * continuarà amb l'ús de l'habitatge familiar.

-. L'aixovar quedarà propietat de la Sra. * , havent retirat ja el Sr. * els seus objectes personals.

-. La Sra. *, i en atenció al que ordena l'art. 233-2 del Codi Civil de Catalunya, rep en aquest acte del Sr. * euros, i amb aquesta quantitat pacten que ja no procedirà cap altra pensió o compensació per desequilibri. (Regular els altres pactes: compensació per raó del treball, prestació alimentària, etc.).

-. El Sr. * pagarà mensualment, en concepte d'aliments de cada fill i fins que vagin arribant a la majoria d'edat (o a l'edat de * anys, o treballin, etc.), la quantitat de * euros; per tant, la quantitat inicial total a satisfer per aquest concepte serà * euros, i s'entén dividida per parts iguals entre els fills; la quantitat que procedeixi s'ingressarà dintre dels * primers dies de cada mes al compte titularitat de la Sra. *, número *, al Banc (o Caixa). La pensió fixada per a cada fill es revisarà anualment d'acord amb l'índex del cost de vida de la província de *, segons ho publiqui l'Institut nacional d'Estadística.

(Altres acords referits a despeses mèdiques, escolars, vacances, etc.).

B).- En relació al règim de visites als fills, mentre siguin menors d'edat i la seva convivència amb el pare:

Es pacta que el pare podrà visitar als seus fills, fora de l'horari escolar, i entre les 19 i 20 hores un cop per setmana en el domicili familiar; la visita no excedirà de * minuts.

Així mateix, es farà càrrec dels fills cada dos caps de setmana, corresponent el pròxim a la mare i el següent al pare i així alternativament. L'hora per fer-se càrrec dels fills, quan li correspongui, serà entre les 19 i les 20 hores del divendres corresponent i procedirà a retornar-los al domicili familiar el diumenge corresponent de les 20 a les 21 hores.

Així mateix, el pare tindrà els seus fills el pròxim mes d'agost durant els primers quinze dies i a l'any següent del dia 16 al 31 del mes d’agost, i cada any s’anirà alternant d'aquesta forma.

Igualment, el pare tindrà a càrrec seu els fills del dia 24 a 30 de desembre el primer any i del 2 al 7 de gener el segon i així successivament amb l'expressada alternança.

C).- En relació a l'educació dels fills i altres decisions.

Es pacta que les decisions amb vista a l'educació, activitats extres escolars, formatives i de temps lliure correspondran a la mare, la qual donarà puntual informació de tot això a l'altre progenitor així com de la situació de salut i benestar dels fills, sense perjudici de les puntuals decisions que l'altre progenitor adopti mentre estiguin sota el seu guarda.

El canvi de domicili dels fills exigirà el consentiment d'ambdós progenitors i mancant mateix s'acudirà a la mediació familiar decidint en última instància l'autoritat judicial.

D).- Pel que fa a les despeses del conveni: convenen que totes les despeses siguin satisfetes per meitat, tant les d'aquest document, com les despeses judicials i extrajudicials fins a l'obtenció de la sentència i la seva execució.

ADVERTÈNCIA: Adverteixo als atorgants que queden revocats els apoderaments atorgats a favor de l’altra membre de la parella.

PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS. Adverteixo expressament als compareixents que les seves dades seran incorporats al fitxer del Protocol i documentació notarial i al fitxer d'Administració i organització, així com del fet que, si escau, tals dades poden ser cedits a aquelles administracions públiques que segons una norma amb rang de llei tinguin dret a això. Fetes els advertiments pertinents sobre la confidencialitat d'aquestes dades, la seva necessitat per a redactar aquest instrument públic i per a la seva facturació, la conservació i protecció de les dades, els drets a accés, rectificació, supressió i altres legals.

ADVERTIMENT LINGÜÍSTIC. Es fa constar que el present document s'ha redactat en llengua catalana, d'acord amb l'article 14 de la llei del Parlament de Catalunya 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística i l'article 149 del Reglament Notarial.

ATORGAMENT I AUTORITZACIÓ.-

Faig als compareixents les reserves i advertiments legals i fiscals.

He llegit als compareixents, a elecció seva, aquesta Escriptura, un cop advertits del seu dret a llegir-la ells mateixos i, després de fer, a més a més, les necessàries explicacions verbals, manifesten quedar degudament assabentats del seu contingut, l'aproven i firmen.

J jo, el Notari, DONO FE que el consentiment ha estat lliurement prestat, que l'atorgament s'adequa a la legalitat i a la voluntat degudament informada dels atorgants, els quals, al meu judici, tenen discerniment necessari per a prestar lliurement el seu consentiment per l'íntegra comprensió del present instrument públic; manifesten que no han ordenat mesures voluntàries de suport ni estan subjectes a elles, sense que hagin mostrat signes que, al meu judici, indiquin la necessitat o conveniència d'acudir a aquestes mesures per a aquesta finalitat; així mateix, dono fe del compliment de les altres formalitats legals.

Queda estesa en un total de * folis de paper notarial, el primer amb el número * i els restants amb els números següents en ordre correlatiu (o anteriors en ordre correlatiu) l'expressió informàtica de la qual queda incorporada amb la mateixa data i sota el mateix número, en el corresponent protocol electrònic.

I DONO FE del seu contingut.-


(Diligències referides al protocol electrònic)


DILIGÈNCIA D'INCORPORACIÓ I D'ACARAMENT DEL DOCUMENT N* /.

En el mateix dia d'avui, * de *, del *, dono fe d'haver realitzat l'íntegra incorporació d'aquesta matriu al protocol electrònic i de la seva concordança amb el protocol en suport paper, amb la qual cosa dono per conclosa aquesta diligència que redacto el mateix dia de la seva pràctica i del contingut de la qual, així com de quedar estesa en el present i únic foli de paper timbrat notarial, EN DONO FE.


DILIGÈNCIA DE DIPÒSIT DE L'INSTRUMENT Núm. /

En el dia d'avui, * de * de * diposito amb signatura electrònica qualificada aquesta matriu en la seu electrònica del Consell General del Notari, que em retorna el corresponent hash número * corresponent a la matriu (algorisme ), amb la qual cosa dono per conclosa aquesta diligència que redacto el mateix dia de la seva pràctica i del contingut de la qual, així com de quedar estesa en el present i únic foli de paper timbrat notarial, EN DONO FE.


(Si hi ha altres actuacions posteriors que formin part del mateix número de protocol,caldrá practicar la pertinent diligència d'incorporació i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR