X Congreso Nacional de la Abogacía Española

AutorRamon Clèries Mingot
CargoAdvocat
Páginas18-21

Page 18

CÁDIZ, 27, 28 I 29 D’OCTUBRE DE 2011

El X Congrés Nacional de l’Advocacia és la cita més important per a l’advocacia en els últims anys i va reunir més de 1.200 advocats i més de 90 ponents entre lletrats, magistrats, polítics, periodistes, juristes de reconegut prestigi i representants de la societat civil.

La inauguració del Congrés al Gran Teatro Falla de Cádiz, el 26 d’octubre, va comptar amb la participació del ministre de Justícia, Francisco Caarmaño, el president del Consejo General de l’Advocacia Espanyola, Carlos Carnicer i l’alcaldessa de Cádiz, Teófila Martínez.

Les jornades del 27 i 28 d’octubre es van celebrar al Palau de Congressos.

El Congrés, es celebra inspirat en els valors de la Constitució de

Cádiz de 1812 i de la Constitució Española de 1978, a més de quatre grans panels de treball centrats en el futur de l’advocacia, l’exercici professional, les relacions de la Advocacia amb l’Administració de Justícia i l’impacte d’aquesta en els mitjans de comunicació social.

ANÈCDOTES D’UN ASSISTENT AL CONGRÉS DE L’ADVOCACIA ESPANYOLA

Sóc un dels vint i tants col·legiats de Lleida que vaig assistir al Congrés de Cadis. La veritat, ho he de dir, aquesta vegada no estava massa animat per anar-hi després de l’assistència als dos congressos anteriors, Saragossa i Salamanca, on sincerament m’ho vaig passar molt bé, però la insistència de dos molt bons amics i el compromís fet als mateixos de què els pocs congressos que em queden, els havíem d’aprofitar, em vaig deixar seduir -i la veritat és que sóc de fàcil seducció-, i cap a Cadis hi falta gent!

El viatge amb l’AVE de Lleida a Se-villa, es va fer bastant curt gràcies a la gentilesa de la Tere, la Sílvia i la Dolors, en deixar-nos els seients amb la taula per fer un parell de partides de "Botifarra" que amb un empat es varen desenvolupar.

De Sevilla a Cadis en autocar amb parada i fonda inclosa on els "fritos" i la "tertúlia" tot dinant, varen ésser els protagonistes.

Durant el trajecte, el company Nacho va comentar que l’Hotel on ens allotjàvem cinc dels advocats lleidatans, havia estat criticat a les xarxes per una plaga de formigues. La veritat és que només

Page 19

entrar al Hall de l’Hotel es notava olor, o millor dit fortor a "Sotal" o insecticida similar que millor no parlar-ne. A l’habitació continuava aquella fortor havent de deixar les finestres obertes amb les que vaig dormir per no quedar intoxicat. Primer "raond" KO.

A l’arribar a Cadis la pantalla del meu mòbil es va quedar negra amb unes ratlles vermelles i verdes i sense funcionar.

En la inauguració del Congrés en el Teatre Manuel de Falla, un clàssic, em va xocar el comentari del Degà de Cadis envers els diputats inter-vinents en la redacció de la tercera constitució mundial, com va ésser la de 1812, parlant entre altres, del diputat per Catalunya i professor de la Universitat de Cervera, on hi té dedicat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR