La compravenda d'actius immobiliaris de la Mutualidad és una bona inversió?

AutorSantiago Mas Camí
CargoAdvocat
Páginas11-12

Page 11

El 26 de novembre de 2005, quan es va aprovar per l'Assemblea de la MUTUALIDAD GENERAL DE LA ABOGACÍA passar d'un sistema de prestació definit a un sistema d'aportació definit i es va implantar el PLAN UNIVERSAL DE LA ABOGACÍA (PUA), no solament es va produir un canvi substancial pel que fa a la fi i objectiu fundacional de la Mutualidad, sinó que vàrem ficar els fonaments d'una mutualitat totalment diferent. A partir d'aquest moment, les nostres pensions es nodriran de les aportacions ordinàries que regularment fem cadascun de nosaltres, així com de les extraordinàries. A més a més, l'altre font d'increment de les nostres pensions vindrà donada pels guanys de les diferents inversions que faci la Mutualidad i, entre aquests guanys, hi ha els rendiments dels actuals immobiliaris.

Tots, i jo el primer, teníem els nostres dubtes de si aquest canvi arribaria a bon port. Tots recordem l'oposició que va haver per part d'alguns Col·legis, les intempestives Juntes Generals, etc. Però, com sempre, el temps va posar les coses al seu lloc.

Dic tot això, perquè en el sistema antic la inversió en actius immobiliaris tenia una importància relativa, donat que el sistema estava basat en una prestació definida i malgrat hi hagués guanys aquests no repercutien directament en aquella. I, el mateix si aquests actius haguessin donat pèrdues.

Al marge del que els actius mobiliaris en renda fixa han pujat exponencialment i, com a fonts de finançament, són una bona inversió, també crec no podem abandonar els actius immobiliaris per les següents consideracions.

Segurament algú, al llegir aquestes ratlles, arrugarà el nas i pensarà que m'he tornat foll, però convé tenir present que, a la data de fer aquest article, els FONS D'INVERSIÓ IMMOBILIÀRIAPage 12 han tingut una rendibilitat mitja ponderada en els darrers dotze mesos superior al 5,30%; i que alguns fons d'inversió immobiliària han arribat a rendiments del 7%. És cert que queden lluny els rendiments dels darrers anys, que oscil·laven entre el 8 i el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR