ORDRE EDU/362/2009, de 17 de juliol, del procediment per completar els ensenyaments de formació professional que s'extingeixen, de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

EDU/362/2009, de 17 de juliol, del procediment per completar els ensenyaments de formació professional que s'extingeixen, de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació ha comportat una nova ordenació dels ensenyaments de formació professional.

Mitjançant el Reial decret 806/2006, de 30 de juny, s'ha establert el calendari aplicable de la nova ordenació del sistema educatiu, establerta per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació. Aquest calendari per a la formació professional s'ha de dur a terme progressivament a mesura que s'estableixen les noves titulacions i s'ha de completar dins del termini de cinc anys, tal com estableix la disposició addicional primera d'aquesta Llei.

Atès que a partir del curs escolar 2009-2010 han d'entrar progressivament en vigor nous currículums dels ensenyaments de formació professional, amb l'extinció corresponent dels cicles derivats de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), cal preveure el procediment per tal de facilitar a l'alumnat que els ha cursat sense finalitzar-los i que no opta a incorporar-se a les noves titulacions que els pugui completar.

Es preveu que l'alumnat hagi de completar els seus ensenyaments al centre on va fer la darrera matrícula, tant de titularitat pública com privada, així com les mesures adients en cas que no fos possible a causa del cessament de l'activitat del centre, del trasllat d'especialitat o d'una altra causa justificada.

Per tant, a proposta de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats,

Ordeno:

Capítol I

Disposicions comunes

Article 1

Finalitat

Facilitar que l'alumnat pugui completar els ensenyaments de formació professional que s'han d'extingir (cicles formatius de grau mitjà i grau superior) de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

Article 2

Àmbit temporal

.1 Els ensenyaments de formació professional es poden completar durant els dos cursos acadèmics següents a l'extinció.

.2 L'extinció, amb caràcter general, està determinada per la implantació del nou títol, que substitueix l'anterior d'acord amb el reial decret respectiu que estableix el títol, llevat dels centres que, pel fet de tenir autoritzada una distribució temporal específica dels cicles formatius, finalitzin la seva impartició amb posterioritat.

.3 A la fi del curs 2008-2009 s'extingiran els cicles formatius que es detallen a l'annex. Respecte d'aquests cicles formatius, a partir del curs acadèmic 2009-2010 s'hauran de dur a terme les activitats per completar-los.

.4 Anualment s'ha de publicar en el DOGC la relació dels cicles formatius que s'extingeixen.

Article 3

Cicles i centres

.1 La compleció es du a terme per a:

  1. Cicles formatius impartits en la modalitat presencial, al centre educatiu, tant públic com privat, en el qual l'alumnat va formalitzar la darrera matrícula en el cicle.

  2. Cicles formatius inclosos en les convocatòries de les proves per a l'obtenció directa dels títols al centre públic en el qual l'alumnat es va presentar per darrera vegada.

  3. Cicles formatius impartits en la modalitat a distància a l'Institut d'Educació Secundària Obert de Catalunya.

.2 Els centres educatius públics...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR