DECRET 171/1992, de 4 d'agost, pel qual es disposa la creació del Servei de Compensació i Liquidació de la Borsa de Valors de Barcelona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 172/1994.

L'article 54 de la Llei 24/1988, de 28 de juliol, del mercat de valors, estableix que es constituirà una societat anònima que amb la denominació de Servei de Compensació i Liquidació tindrà les funcions de dur el registre comptable dels valors admesos a negociació a les borses de valors representants per anotacions en compte i gestionar la compensació de valors i d'efectiu derivats de la negociació en Borsa, tot això sens perjudici que, respecte dels valors admesos a negociació en una única Borsa de Valors, les comunitats autònomes amb competència en la matèria disposin la creació per la societat rectora d'aquella d'un servei propi que dugui el registre comptable de valors representats per mitjà d'anotacions en compte i de compensació i liquidació.

Tenint la Generalitat de Catalunya competències en la matèria, en virtut del que disposa l'article 9.20 de l'Estatut d'Autonomia, és aconsellable disposar la creació per la Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona d'un servei propi de compensació i liquidació, per dur el registre comptable dels valors representants en anotacions en compte que siguin admesos a negociació únicament en la Borsa de Barcelona i la gestió de la compensació i la liquidació de valors i efectius derivada de la negociació bursàtil d'aquests valors.

Amb això s'aproximaran les institucions bursàtils catalanes a les empreses emissores, facilitant la relació entre ambdues, la qual cosa contribuirà al desenvolupament del nostre mercat financer.

La identitat conceptual i de plantejament amb el Servei de Compensació i Liquidació condueix a la configuració del servei, la creació del qual es disposa en termes anàlegs a la d'aquell i, per tant, al reconeixement de forma expressa de la possibilitat que pugui dur també el Registre comptable de valors representats per mitjà d'anotacions en compte, quan no siguin admesos a negociació en la Borsa.

En conseqüència,

Decreto:

Article 1

1.1 La Societat Rectora de la Borsa de Valors de Barcelona establirà, sota la denominació de Servei de Compensació i Liquidació de la Borsa de Valors de Barcelona, un servei que tindrà les funcions següents:

  1. Dur a terme, en els termes previstos al capítol 2 del Títol 1 de la Llei 24/1988, de 28 de juliol, del mercat de valors, el registre comptable corresponent als valors admesos a negociació només a la Borsa de Valors de Barcelona i representats en anotacions en compte.

  2. Gestionar, en exclussiva, la compensació de valors i d'efectius derivada de la negociació dels valors esmentats a l'apartat a) anterior. 1.2 L'esmentat Servei no podrà realitzar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR