ORDRE MAH/279/2007, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2007 (codi de la convocatòria 04.07.07).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/279/2007, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2007 (codi de la convocatòria 04.07.07).

La Llei 22/2003, de 15 d'abril, de protecció dels animals, declara espècie protegida l'abellerol (Merops apiaster), així mateix, l'abella de la mel és una espècie d'interès especial d'acord amb el Decret 110/2003, de 15 d'abril.

L'abellerol causa pèrdues a l'apicultura pel seu efecte depredador i dissuasiu. Es considera necessari facilitar el manteniment d'aquesta activitat, que té efectes profunds en la conservació dels ecosistemes i de la biodiversitat per l'efecte pol·linitzador de les abelles, i també és necessari protegir l'abellerol.

Per la Resolució MAH/3617/2006, de 26 d'octubre es van aprovar les bases reguladores i es va fer pública la convocatòria per a l'any 2006. La Resolució va incloure de forma exclusiva per l'any passat, el risc patit l'any 2006 i el risc patit a l'any 2005 si els sol·licitants van optar per l'ajut en aquell any.

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

D'acord amb l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya, que consten als annexos de la present Ordre i obrir la convocatòria per a l'any 2007.

Article 2

La dotació màxima de les subvencions de la present convocatòria és de 200.000 euros, que es financen amb càrrec a la partida MA04D/480000100/5510 del pressupost vigent de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007.

El crèdit inicial disponible indicat en el paràgraf anterior pot ser modificat amb subjecció a la normativa vigent. En cas que es pogués disposar de crèdits addicionals abans de la resolució de concessió, aquests es podran destinar a l'increment de la dotació inicial de la convocatòria.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes des de la publicació de la present Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Les sol·licituds es tramiten, resolen i notifiquen d'acord amb el que preveuen les bases 6, 7 i 8. El règim de recursos és el que estableix la base 8.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre MAH/471/2005, de 19 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol al territori de Catalunya i la convocatòria per a l'any 2005.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 de juliol de 2007

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex 1

Bases reguladores de les subvencions per compatibilitzar les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol.

.1 Objecte de les subvencions

Aquests ajuts tenen per objecte subvencionar la compatibilització de les activitats apícoles amb la conservació de l'abellerol.

Els ajuts tenen per objecte ajudar i facilitar l'activitat dels apicultors que treballen amb l'abella de la mel (Apis mellifera) en les zones d'abundància molt alta, alta i mitjana d'abellerol, que s'indiquen a l'annex 2 d'aquesta Ordre, atès que aquest ocell els fa disminuir la producció de mel i atès l'efecte important de l'abella de la mel en la conservació de la biodiversitat per la seva acció pol·linitzadora.

.2 Beneficiaris/àries

Poden ser beneficiàries de l'ajut les persones físiques o jurídiques, titulars d'una explotació apícola, que compleixen els requisits següents:

2.1 Ser agricultors a títol principal (ATP) d'acord amb el que estableix la Llei 19/1995, de 4 de juliol (BOE núm. 159, de 5.7.1995), de modernització de les explotacions agràries, i que estigui afiliat/ada a la Seguretat Social dins el règim especial agrari que:

  1. Tinguin més de 150 arnes en total.

  2. Declarin que tindran arnes situades al territori de Catalunya, de forma permanent des del 15 de juny al 15 de setembre de l'any de la convocatòria en curs, a les zones amb abundància molt alta, alta o mitjana d'abellerol, segons la zonificació que estableix l'annex 2 d'aquesta Ordre.

    2.2 Tenir actualitzats el full de cens del llibre d'explotació i el full de registre del programa sanitari de la cartilla d'apicultor.

    .3 Actuacions subvencionables i quantia dels ajuts

    3.1 Per activitat en zones amb abellerol.

    Se subvencionen les activitats apícoles amb zones d'abundància molt alta, alta o mitjana d'abellerol.

    A les zones d'abundància molt alta d'abellerol: fins a 12 euros per arna.

    A les zones d'abundància alta d'abellerol: fins a 8 euros per arna.

    A les zones d'abundància mitjana d'abellerol: fins a 4 euros per arna.

    3.2 Per reposició de baixes d'abelles reines.

    Fins a 12 euros per arna, només per al 25% de les arnes amb dret a un ajut d'acord amb aquestes bases a les zones d'abundància molt alta d'abellerol.

    3.3 Els beneficiaris només podran optar, com a màxim, al nombre d'arnes que tinguin reconegudes al cens actualitzat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural d'acord amb la normativa vigent, amb un màxim de:

  3. 750 arnes en total (750 arnes per soci ATP en cas d'empreses).

  4. 100 arnes per a cada assentament sol·licitat.

    .4 Sol·licituds

    4.1 Les sol·licituds de subvencions, en model normalitzat, s'han d'adreçar al director general del Medi Natural i s'han de presentar dins del termini que indica la convocatòria. Les sol·licituds presentades fora del termini no seran admeses a tràmit.

    4.2 Les sol·licituds s'han de presentar als Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Barcelona (Travessera de Gràcia, 56-58, 08006 Barcelona), Girona (c. Ultònia, 10-12, 17002 Girona), Lleida (Ronda de Sant Martí, 2-6, 25006 Lleida), Tarragona (av. Cardenal Vidal i Barraquer, 12-14, 43005 Tarragona), les Terres de l'Ebre (c. Miquel Granell, 2, 43870 Amposta), a la seu central de la Direcció General del Medi Natural (c. Doctor Roux, 80, 08017 Barcelona) i al registre dels serveis centrals del Departament de Medi Ambient i Habitatge (av. Diagonal 523-525, 08029 Barcelona).

    També es poden presentar pels mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    4.3 L'imprès normalitzat de sol·licitud es facilita en les dependències esmentades, i també es pot obtenir a través d'Internet, al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge http://mediambient.gencat/cat/el_departament/actuacions_i_serveis/ajuts/natura/inici.jsp.

    4.4 La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació de les bases reguladores.

    .5 Documentació

    5.1 Les sol·licituds han d'anar acompanyades dels documents següents:

  5. DNI o NIF del sol·licitant.

  6. Sol·licitud de transferència bancària per a pagament del tresor de la Generalitat de Catalunya a creditors particulars (model EF13), facilitat per les oficines especificades en la base 4.2 o al web www.gencat.net/economia.

  7. En el cas que els sol·licitants siguin persones jurídiques han d'aportar també: estatuts, document de constitució, DNI i poders de la persona que signa la sol·licitud, inscrits en el registre corresponent, si s'escau.

  8. Memòria on figurin les arnes objecte de l'ajut i el municipi o municipis on estiguin instal·lades.

  9. Còpia del full del cens del llibre d'explotació actualitzat on hi figuri el nombre d'arnes de l'explotació.

  10. Còpia del full del Llibre d'explotació ramadera actualitzat que certifiqui haver passat l'últim programa sanitari en la totalitat de les arnes de l'explotació on hi figuri la marca sanitària.

  11. Informe de vida laboral per justificar que s'està donat d'alta a la Seguretat Social en el règim especial agrari. En el cas de persones jurídiques hauran d'estar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR