Ceuta, Lampedusa, World Press Photo

AutorEduard Sagarra Trias
CargoProfesor de ESADE

Crec que és molt greu que, en ple segle XXI ,els ciutadans anem descobrint la geografia de la Mediterrània a través de les desgracies i morts dels immigrants ofegats que ,a diari, veiem amb tot luxe de detalls a la premsa i en les xarxes socials . A mes son justificades sense cap pudor per els polítics de torn.

Varem denunciar fa mesos que las morts dels immigrants a Lampedusa tenien que avergonyir nos com a europeus defensors dels drets de totes les persones. No ens han fet gaire cas a les cancelleries europees ja que malgrat el flux des de el nord d’Àfrica ,cap Itàlia o Espanya , segueix sense que hi hagi una política comuna de la Unió.

Aquesta setmana el que és encara ,escandalosament, més greu és que a Ceuta (Espanya), han mort ofegats davant la Guardia Civil a 3 o 4 metres de la platja 10 o 12 sub saharians . Els representants de les forces de seguretat d’Espanya i el propi ministre del Interior ,han explicat ,sense rubor, que per evitar la entrada dels immigrants nedant, se’ls va disparar (boles de goma) per dissuadir-los i que com no sabien nedar es van ofegar en aigües territorials espanyoles (increïble!).

En comptes d’assumir responsabilitats ,el Ministre ens ha il·lustrat amb una nova i escandalosa teoria, al afirmar que les fronteres d’Espanya son “mòbils” i es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR