DECRET 23/2009, de 17 de febrer, de modificació del Decret 407/2006, de 24 d'octubre, de creació del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i dels consells tècnics de formació continuada.

Fecha de Entrada en Vigor20 de Febrero de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

23/2009, de 17 de febrer, de modificació del Decret 407/2006, de 24 d'octubre, de creació del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i dels consells tècnics de formació continuada.

El Decret 407/2006, de 24 d'octubre, de creació del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i dels consells tècnics de formació continuada, va crear aquests òrgans col·legiats adscrits al departament competent en matèria de Salut, amb la finalitat d'establir instruments que garanteixin la coordinació i l'homogeneïtat de les estructures d'acreditació i la gestió de les institucions de formació continuada, així com els programes i les activitats de les diferents professions sanitàries.

En primer lloc, s'ha constatat la necessitat de revisar la composició del plenari del Consell que preveu l'article 2.2 en un doble sentit. D'una banda, se n'ha d'adequar la composició a l'organització actual del Govern de la Generalitat de Catalunya, pel que fa als i a les representants dels departaments amb competències assignades en l'àmbit de la formació universitària i de la formació professional. D'altra banda, escau incrementar la presència dels col·lectius professionals d'infermeria i de farmàcia en el Consell plenari, per tal d'equilibrar-la amb la del col·lectiu mèdic.

En segon lloc, escau corregir la disfunció advertida en el règim de constitució del plenari del Consell en relació amb aquelles professions sanitàries que a l'entrada en vigor del Decret 407/2006, de 24 d'octubre, precitat, no tenien constituït un consell tècnic de formació continuada, i que són totes les que preveu la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries, excepte dels de Medicina i Farmàcia.

En efecte, entre altres funcions, correspon al Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries proposar la constitució dels consells tècnics de formació continuada de les diferents professions sanitàries incloses en l'àmbit d'aplicació de la Llei 44/2003, de 21 de novembre, d'ordenació de les professions sanitàries. Per a cadascuna d'aquestes professions sanitàries, s'ha de constituir un consell tècnic de formació continuada en el qual hi hauran d'estar representats els col·legis professionals i les associacions professionals i científiques de l'àmbit sanitari corresponent més representatives a Catalunya.

Per fer compatible la necessitat de constituir el plenari del Consell Català de Formació Continuada .del qual han de formar part, entre altres membres, una o un representant de cada consell tècnic de formació continuada de les professions sanitàries. i que aquest òrgan pugui proposar la constitució dels consells tècnics de formació continuada, cal establir un període transitori per tal que, mentre no es constitueixen els consells tècnics de formació continuada, els col·legis professionals o, si s'escau, les associacions professionals més representatives de les professions sanitàries no subjectes a col·legiació puguin designar els seus representants per a la seva integració en el plenari del Consell. Els consells tècnics de formació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR