DECRET 154/1992, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el calendari d'aplicació de la nova ordenació del sistema educatiu a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

Pel Reial Decret 986/1991, de 14 de juny, ha estat aprovat el calendari general d'implantació de la nova ordenació del sistema educatiu, d'acord amb el que s'establí en la disposició addicional primera de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

En l'esmentat Reial Decret es preveu que les administracions educatives dictin en l'àmbit de les seves competències respectives les disposicions que siguin escaients per a l'execució i el desenvolupament del que s'hi estableix. Així mateix, es diposa que les administracions educatives puguin establir la implantació anticipada de determinats ensenyaments de règim general i dels ensenyaments d'Arts plàstiques i Disseny.

La situació de l'ensenyament a Catalunya, el grau d'escolarització i el nivell de qualitat assolits, i les demandes sòcio-culturals i econòmiques del país permeten establir un calendari propi d'aplicació de la nova ordenació del sistema educatiu a Catalunya que, amb la deguda regulació del període de transició i d'assoliment dels objectius de qualitat establerts, faciliti des del primer moment possible acabar amb el desacoblament existent entre la finalització del període d'escolarització obligatòria als 14 anys i l'edat mínima per a l'accés al món laboral, estendre l'educació secundària obligatòria a tota la població en edat escolar i iniciar anticipadament la reforma dels ensenyaments professionals i dels ensenyaments d'arts plàstiques i disseny.

D'altra banda, en l'àmbit temporal de deu anys d'aplicació de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, es regula el termini en què han d'assolir-se amb caràcter general els objectius fixats en la disposició addicional tercera 3.a) de l'esmentada Llei que han d'assegurar la necessària qualitat de l'ensenyament.

Aquest Decret disposa, a més, la realització de proves per a l'obtenció de titulacions corresponents als ensenyaments que s'extingeixen i de titulacions pròpies del nou sistema educatiu, en les condicions que s'estableixen.

En conseqüència, amb l'informe previ del Consell Escolar de Catalunya, a proposta del conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 Aquest Decret té per objecte establir el calendari d'aplicació a Catalunya de la nova ordenació del sistema educatiu prevista a la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu. 1.2 L'extinció gradual dels plans d'estudis vigents i la implantació dels nous curriculums s'ajustarà als continguts d'aquest Decret.

Capítol 2 Ensenyaments de règim general

Secció 1 Els ensenyaments de l'educació infantil, primària i secundària obligatòria

Article 2

2.1 En el curs acadèmic 1992-93 es generalitzarà la implantació de la nova ordenació del segon cicle de l'educació infantil i s'extingiran els cursos corresponents a l'educació pre-escolar d'infants de tres, quatre i cinc anys d'edat. 2.2 Durant el període d'aplicació temporal del present calendari es completarà l'ordenació i la implantació de l'etapa d'educació infantil.

Article 3

3.1 En el curs acadèmic 1992-93 s'iniciarà la implantació, amb caràcter general, del nivell de l'educació primària. 3.2 En el curs acadèmic 1992-93 s'implantarà el primer dels seus cicles i s'extingiran els ensenyaments del primer i segon curs de l'educació general bàsica. 3.3 En el curs...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR