DECRET 344/1994, de 14 d'octubre, pel qual s'amplia la concessió de l'Autopista A-16 per a la construcció del tram Sitges-el Vendrell.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Pel Decret 4/1989, d'11 de gener, es va adjudicar la concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l'explotació de l'autopista de peatge ÃCastelldefels-SitgesÁ, i es va modificar parcialment amb el Decret 260/1991, d'11 de novembre.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per una Resolució de 10 de novembre de 1993, va aprovar l'avantprojecte i l'estudi d'impacte ambiental ÃNova carretera. Autopista A-16 de Barcelona a Coma-ruga. Tram: Sitges-el VendrellÁ.

El nou tram ÃSitges-el VendrellÁ, donades les seves característiques, és susceptible de ser considerat com una ampliació de la concessió actual ÃCastelldefels-SitgesÁ. L'esmentat tram integrat en l'A-16, d'acord amb les previsions del Pla General de Carreteres, ve a resoldre els clars problemes que es plantegen en el tram ja en servei i en la xarxa de comunicacions de les poblacions del litoral amb la conurbació de Barcelona, facilitant la seva accessibilitat cap a la zona del Tarragonès, resolent així els problemes viaris d'aquella zona que no pot absorbir el trànsit existent.

Per això, atès l'interès general i la necessitat de completar l'autopista Barcelona-Coma-ruga, resulta procedent concertar el Conveni corresponent amb la Societat Concessionària per tal de regular les condicions a què hagi d'ajustar-se la nova concessió ampliada.

Les clàusules del Conveni, tot recollint les mesures de contingut econòmic i financer necessàries per mantenir l'equilibri financer i la viabilitat de la concessió, incorporen diverses mesures que contemplen els beneficis que suposa per als seus usuaris l'ampliació de la concessió.

Una bona prova d'aquesta situació es pot veure en l'alliberament de peatge per als usuaris del recorregut de Vilanova en els seus moviments interns, en les tarifes que es preveuen per al nou tram, així com en la regulació de diverses bonificacions, i en l'aprovació d'un sistema de descomptes, recollint d'aquesta manera les peticions dels mateixos usuaris.

En conseqüència, de conformitat amb el que estableix l'article 25 de la Llei 8/1972, previ l'informe de la Delegació del Govern, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, de conformitat amb la Comissió Jurídica Assessora, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

El règim jurídic de la concessió de què és titular Autopistes de Catalunya, SA, Concessionària de la Generalitat de Catalunya (AUCAT), atorgada pel Decret 4/1989, d'11 de gener, serà l'actualment vigent amb les modificacions que a tots els efectes s'estableixen en el Conveni que s'aprova per aquest Decret i que s'incorpora com a annex.

Disposicions finals

Primera Es faculta el conseller de Política Territorial i Obres Públiques per adoptar les mesures necessàries per al desenvolupament d'aquest Decret i per formalitzar la signatura del Conveni que s'aprova i es publica com a annex.

Segona Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 d'octubre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Maria Cullell i Nadal Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Conveni d'ampliació de la concessió de l'autopista A-16 Castelldefels-Sitges, pel que fa al tram Sitges-el Vendrell

A la ciutat de Barcelona,

Reunits: D'una banda l'Hble. Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, que actua en nom i representació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya; d'altra banda el senyor Josep Joan Pintó i Ruiz, que actua en nom i representació d'Autopistes de Catalunya, SA, Concessionària de la Generalitat de Catalunya (AUCAT), ambdues parts es reconeixen suficient capacitat per celebrar aquest acte i d'acord amb el que estableixen l'article 25 de la Llei 8/1972, de 10 de maig, així com la clàusula 103 i concordants del plec de clàusules generals per a la construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió aprovat mitjançant el Decret 215/1973, de 25 de gener,

Manifesten:

-1 Autopistes de Catalunya, SA, Concessionària de la Generalitat de Catalunya -designada d'ara endavant, abreujadament, amb el nom de concessionari- és titular de la concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l'explotació de l'autopista de peatge A-16 Castelldefels-Sitges, les característiques de la qual es defineixen al Decret 4/1989, d'11 de gener, modificat parcialment pel Decret 260/1991, d'11 de novembre, i al plec de clàusules particulars aprovat per l'Ordre de 20 de juny de 1988.

-2 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per Resolució de 10 de novembre de 1993, ha aprovat l'avantprojecte i l'estudi ambiental ÃNova carretera. Autopista A-16 de Barcelona a Coma-ruga. Tram: Sitges-el Vendrell (pk 28+938,000-57+225,01

5)Á.

-3 El nou tram ÃSitges-el VendrellÁ, donades les seves característiques, és susceptible de ser considerat com una ampliació de la concessió actual Castelldefels-Sitges, als efectes del que preveu l'article 25 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR