ORDRE ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Durant els darrers anys, la Generalitat ha encetat un procés de modernització i adaptació a les noves tecnologies per a obtenir un major grau d'eficiència en la gestió dels tributs propis i cedits. En aquest sentit, i per tal de facilitar a les persones contribuents el compliment de les seves obligacions tributàries, s'han dut a terme les actuacions necessàries per tal de fer possible l'ingrés dels deutes tributaris per mitjà de les entitats col·laboradores (bancs i caixes d'estalvis) habilitades a aquest efecte.

Una vegada aconseguida aquesta fita, i per incrementar l'eficàcia dels serveis administratius, els serveis de caixa de les delegacions territorials de l'Agència Tributària de Catalunya i de les oficines liquidadores cessen en la seva activitat, per la qual cosa els ingressos d'aquests deutes tributaris s'han de realitzar exclusivament en les entitats col·laboradores esmentades.

Aquesta Ordre donarà la necessària cobertura jurídica als nous models d'autoliquidació, que ja no incorporen l'opció d'ingrés en aquests serveis de caixa. Així mateix, s'ha portat a terme una revisió d'aquests models, alguns dels quals daten de l'any 2003, per tal d'adequar-los al llenguatge no sexista, i, per altra banda, per tal d'aconseguir una important simplificació normativa, reunint en una única ordre tota la regulació relativa als models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Per tot això,

Ordeno:

Capítol I

Models d'autoliquidació de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats

Article 1

Aprovació dels models d'autoliquidació 600, 610, 611, 615, 616, 620, 623, 627, 629 i 630

  1. S'aproven els models d'autoliquidació números 600, 610, 611, 615, 616, 620, 623, 627, 629 i 630, de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, els quals figuren en l'annex d'aquesta Ordre.

  2. El model 600 consta de tres fulls, el primer full amb quatre exemplars (un per a l'Administració, un per a la persona interessada, un per a l'entitat col·laboradora i una carta de pagament), i el segon i el tercer fulls amb dos exemplars cada un (un per a l'Administració i un per a la persona interessada).

  3. El model 610 consta de cinc fulls, el primer full amb tres exemplars (un per a l'Administració, un per a la persona interessada i un per a l'entitat col·laboradora), i el segon, tercer, quart i cinquè fulls amb dos exemplars cada un (un per a l'Administració i un per a la persona interessada).

  4. El model 611 consta d'un full, amb dos exemplars (un per a l'Administració i un per a la persona interessada).

  5. El model 615 consta d'un full, amb tres exemplars (un per a l'Administració, un per a la persona interessada i un per a l'entitat col·laboradora).

  6. El model 616 consta d'un full, amb dos exemplars (un per a l'Administració i un per a la persona interessada).

  7. El model 620 consta d'un full, amb quatre exemplars (un per a l'Administració, un per a la persona interessada, un per a l'entitat col·laboradora i una carta de pagament).

  8. El model 623 consta d'un full, amb dos exemplars (un per a la persona interessada i una carta de pagament).

  9. El model 627 consta d'un full, amb tres exemplars (un per a la persona interessada, un per a l'entitat col·laboradora i una carta de pagament).

  10. El model 629 consta d'un full, amb tres exemplars (un per a la persona interessada, un per a l'entitat col·laboradora i una carta de pagament).

  11. El model 630 consta d'un full, amb tres exemplars (un per a l'Administració, un per a la persona interessada i un per a l'entitat col·laboradora).

Article 2

El model 600

  1. El model 600 s'utilitza per realitzar l'autoliquidació de les transmissions patrimonials oneroses, les operacions societàries i els actes jurídics documentats, que es trobin subjectes a l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, sempre que no s'hagi aprovat un model d'imprès específic per autoliquidar l'acte o la operació de què es tracti.

  2. L'ingrés que, si s'escau, es derivi de les autoliquidacions confeccionades mitjançant el model 600 s'ha de realitzar a les entitats col·laboradores habilitades a l'efecte.

  3. La presentació de les autoliquidacions practicades amb el model 600 s'ha de realitzar a la delegació territorial de l'Agència Tributària de Catalunya o a l'oficina liquidadora competent. No obstant això, les autoliquidacions practicades mitjançant el programa d'ajuda o altres sistemes automatitzats que l'Agència Tributària de Catalunya posi a disposició d'associacions, organismes o col·lectius professionals amb qui hagi signat convenis de col·laboració es podran presentar telemàticament a través del sistema virtual de l'Agència Tributària de Catalunya, sempre que hagi estat tramesa, amb caràcter previ, la declaració informativa de conformitat amb el que estableix el Decret 648/2006, de 27 de desembre, i l'Ordre ECF/597/2006, de 28 de desembre, modificada per l'Ordre ECF/139/2009, de 17 de març, en relació amb els fets imposables que es delimiten en aquestes.

  4. També es podran presentar telemàticament a través del sistema virtual de l'Agència Tributària de Catalunya les autoliquidacions practicades amb el model 600 mitjançant el programa d'ajuda o mitjançant qualsevol altra eina automatitzada que l'Agència Tributària de Catalunya posi a disposició d'associacions, organismes o col·lectius professionals amb qui hagi signat convenis de col·laboració, sempre que hagi estat tramesa, amb caràcter previ, declaració informativa específica emesa d'acord amb el conveni signat i hi hagi una habilitació expressa que autoritzi aquesta presentació.

El contingut i característiques d'aquesta declaració informativa resum dels fets imposables inclosos al document es determinarà a l'empara del conveni subscrit, així com els documents que s'hagin d'adjuntar a la declaració informativa. Per resolució del director o de la directora de l'Agència Tributària de Catalunya es determinarà l'autorització de l'enviament pel col·lectiu amb conveni i el seu abast.

No obstant això, pel que fa als documents notarials no s'haurà de trametre la declaració informativa resum dels fets imposables si ja consta tramesa prèviament conforme a allò establert al Decret 648/2006, de 27 de desembre i a l'Ordre ECF/597/2006, de 28 de desembre, modificada per l'Ordre ECF/139/2009, de 17 de març. Si en el moment de realitzar la presentació telemàtica de l'autoliquidació concorren la declaració informativa prevista en la normativa esmentada i la prevista en el conveni, als efectes de les corresponents validacions, es tindran en compte únicament les dades que consten en la declaració esmentada en l'apartat 3 d'aquest article.

Article 3

El model 610

  1. El model 610 s'utilitza per a realitzar l'autoliquidació de la modalitat de documents mercantils de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, derivada del pagament en metàl·lic de documents negociats per entitats col·laboradores.

  2. L'ingrés que, en el seu cas, es derivi de l'autoliquidació confeccionada mitjançant el model 610 s'ha de realitzar a les entitats col·laboradores habilitades a l'efecte.

  3. La presentació de l'autoliquidació practicada amb el model 610 s'ha de realitzar a la delegació territorial de l'Agència Tributària de Catalunya competent.

Article 4

El model 611

  1. El model 611 s'utilitza per declarar el resum anual de les autoliquidacions de la modalitat de documents mercantils de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, derivada del pagament en metàl·lic de documents negociats per entitats col·laboradores, que s'hagin meritat durant l'any anterior.

  2. La presentació de la declaració s'ha de realitzar a la delegació territorial de l'Agència Tributària de Catalunya competent, entre l'1 de gener i el 20 de febrer de l'any immediatament posterior al que es declara.

Article 5

El model 615

  1. El model 615 s'utilitza per realitzar l'autoliquidació de la modalitat de documents mercantils de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, derivada del pagament en metàl·lic de documents que comportin acció canviària o endossables a l'ordre, emesos pel comerç minorista.

  2. L'ingrés que, si s'escau, es derivi de l'autoliquidació confeccionada mitjançant el model 615 s'ha de realitzar a les entitats col·laboradores habilitades a aquest efecte.

  3. La presentació de l'autoliquidació practicada amb el model 615 s'ha de realitzar a la delegació territorial de l'Agència Tributària de Catalunya competent.

Article 6

El model 616

  1. El model 616 s'utilitza per declarar el resum anual de les autoliquidacions de la modalitat de documents mercantils de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, derivada del pagament en metàl·lic de documents que comportin acció canviària o endossables a l'ordre, emesos pel comerç minorista.

  2. La presentació de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR