DECRET 417/2006, de 14 de novembre, d'atribució de funcions a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

417/2006, de 14 de novembre, d'atribució de funcions a la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

L'article 147 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, a l'apartat 1, que correspon a la Generalitat de Catalunya, en matèria de notaries i de registres públics de la propietat, mercantils i de béns mobles, la competència executiva que inclou, en tot cas:

  1. El nomenament dels notaris i els registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles, per mitjà de la convocatòria, l'administració i la resolució de les oposicions lliures i restringides i dels concursos, que ha de convocar i portar a terme fins a la formalització dels nomenaments. Per a la provisió de les notaries i dels registres, els candidats han d'ésser admesos en igualtat de drets i han d'acreditar el coneixement de la llengua i del dret catalans en la forma i amb l'abast que estableixen l'Estatut i les lleis.

  2. La participació en l'elaboració dels programes d'accés als cossos de notaris i registradors de la propietat, mercantils i de béns mobles d'Espanya, als efectes de l'acreditació del coneixement del dret català.

  3. L'establiment de les demarcacions notarials i registrals, incloent-hi la determinació dels districtes hipotecaris i dels districtes de competència territorial dels notaris.

  4. El nomenament de notaris arxivers de protocols de districte i la guarda i custodia dels llibres de comptadoria d'hipoteques.

Pel Decret 409/2006, de 30 d'octubre, s'assignen al Departament de Justícia l'exercici de les atribucions pròpies de l'Administració de la Generalitat de Catalunya en matèria de notaries i registres públics de la propietat, mercantils i de béns mobles.

Atès que es fa necessari designar l'òrgan competent del Departament de Justícia per a l'exercici de les funcions que s'especifiquen als apartats a) i b) de l'esmentat precepte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR