ORDRE GRI/17/2014, de 8 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió del Premi Compromís Democràtic, i s'obre la convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

D’acord amb el Decret 184/2013, de 25 de juny, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, correspon a aquest Departament, entre d’altres, la funció de fomentar els valors i les pràctiques de participació ciutadana que enriqueixen la qualitat de la vida democràtica i la pràctica de l'associacionisme, i promoure espais, processos i experiències de participació ciutadana.

L’article 52 d’aquesta norma defineix les funcions del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica, que té atribuïdes, entre d’altres, la de dissenyar i proposar línies d'actuació per a l'enfortiment de la ciutadania organitzada i facilitar la col·laboració i l'intercanvi d'experiències amb les entitats locals i altres institucions locals, autonòmiques, de l'Estat i internacionals.

Des del convenciment que un sistema democràtic és de qualitat quan garanteix l’exercici dels drets polítics, té un sistema electoral just i proporcionat, facilita la informació sobre les actuacions públiques, dóna compte dels seus resultats i posa a disposició de la ciutadania instruments i canals perquè contribueixi a la concreció de les accions dels poders públics, el Departament de Governació i Relacions Institucionals va crear l’any 2012 el Premi Compromís Democràtic.

Amb aquest Premi es vol reconèixer experiències reeixides del món local i de les entitats sense afany de lucre que contribueixen a l’enriquiment i a la millora de la qualitat democràtica del municipi o de l’entitat, a través de la participació ciutadana, la transparència i el retiment de comptes.

Atès el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovada pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la llei esmentada, a proposta del director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del Premi Compromís Democràtic, que consten a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria del Premi Compromís Democràtic per a projectes o accions promogudes pels ens locals i el món associatiu de Catalunya, per a l’any 2014.

Els projectes o accions han d’haver estat desenvolupats durant l’any 2013.

Article 3

Els/les guanyadors/ores del Premi, en cadascuna de les dues modalitats, rebran un diploma de reconeixement pel projecte o acció desenvolupada i un import màxim de 4.000 euros.

L’import destinat a l’atorgament d’aquest Premi és de 8.000 euros, dels quals 4.000 euros van amb càrrec a la partida pressupostària GO08D/483000100/1310/0000, i 4.000 euros van amb càrrec a la partida pressupostària GO08D/460000100/1310/0000 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2014.

L’atorgament del Premi resta condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Article 4

4.1 Les candidatures s’han de presentar mitjançant el model de sol·licitud normalitzat en el lloc i de la manera que indiquen les bases reguladores del Premi Compromís Democràtic.

4.2 Les sol·licituds s’han d’adreçar a la Subdirecció General de Relacions Institucionals i de Foment de la Qualitat Democràtica o, si escau, a l’òrgan que la substitueixi.

4.3 El termini de presentació de les sol·licituds és de dos mesos a comptar de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el DOGC.

4.4 Cada entitat o ens local participant podrà presentar un màxim d’una sol·licitud.

Article 5

5.1 La Subdirecció General de Relacions Institucionals i de Foment de la Qualitat Democràtica o, si escau, l’òrgan que la substitueixi, actua com a òrgan instructor del Premi Compromís Democràtic.

5.2 L’òrgan competent per resoldre el procediment és la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

5.3 Per avaluar les candidatures presentades es constitueix un jurat format per set persones, nomenades per la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Article 6

Aquesta Ordre deroga l’Ordre GRI/214/2012, de 13 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió del Premi Compromís Democràtic i s’obre la convocatòria per a l’any 2012.

Article 7

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya .

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, els ens locals i les entitats interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, els ens locals poden formular requeriment davant la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals en el termini de dos mesos a comptar de la publicació, d’acord amb el que estableix l’article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les entitats interessades poden interposar recurs de reposició davant la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals en el termini d’un mes a comptar de la publicació en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya .

Barcelona, 8 de gener de 2014

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores del Premi Compromís Democràtic

-1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte regular el Premi Compromís Democràtic. L’objecte d’aquest és premiar experiències reeixides del món local i de les entitats sense afany de lucre que contribueixen a l’enriquiment i a la millora de la qualitat democràtica del municipi o de l’entitat, a través de la participació ciutadana, la transparència i la rendició de comptes.

1.2 El Premi té dues modalitats:

  1. Ens locals: projectes i accions desenvolupades pels ens locals catalans.

  2. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR