DECRET 209/2003, de 9 de setembre, pel qual s'aproven els estatuts de la Universitat Pompeu Fabra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET 209/2003, de 9 de setembre, pel qual s'aproven els estatuts de la Universitat Pompeu Fabra.

Els estatuts de les universitats p˙bliques sÛn elaborats, en virtut de llur autonomia, pel Claustre universitari i s'aproven, previ control de la seva legalitat, pel Govern de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 103.2 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya.

La disposiciÛ transitÚria cinquena de la Llei d'universitats de Catalunya estableix que les universitats p˙bliques han d'adaptar llurs estatuts en el termini fixat a la disposiciÛ transitÚria segona de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, que Ès de nou mesos a partir de la constituciÛ del Claustre universitari.

…s per aixÚ que, un cop analitzada l'adequaciÛ a la legalitat vigent de la proposta d'estatuts de la Universitat Pompeu Fabra, aprovats pel seu Claustre universitari, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article ˙nic

S'aproven els estatuts de la Universitat Pompeu Fabra que figuren com a annex del present Decret.

DisposiciÛ transitÚria

La denominaciÛ de catedr‡tica i catedr‡tic referida al personal docent i investigador contractat queda afectada transitÚriament per la suspensiÛ de la vigËncia i aplicaciÛ de l'article 46.a) de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, produÔda arran del recurs d'inconstitucionalitat n˙mero 3280-2003, promogut pel President del Govern contra diversos preceptes de la Llei d'universitats de Catalunya (DOGC n˙m. 3910, de 23.6.2003).

DisposiciÛ derogatÚria

Queda derogat el Decret 145/1999, de 18 de maig, pel qual s'aprova la modificaciÛ de determinats articles dels estatuts de la Universitat Pompeu Fabra i es disposa la publicaciÛ del text Ìntegre dels estatuts.

DisposiciÛ final

De conformitat amb l'article 6.2 de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, els estatuts de la Universitat Pompeu Fabra entren en vigor el mateix dia de la seva publicaciÛ en el DOGC.

Barcelona, 9 de setembre de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la InformaciÛ

Annex

Estatuts de la Universitat Pompeu Fabra

TÕTOL 1

Naturalesa, fins i competËncies de la Universitat Pompeu Fabra

Article 1

Naturalesa

1.1††La Universitat Pompeu Fabra Ès una universitat p˙blica que presta el servei de l'ensenyament superior mitjanÁant l'estudi, la recerca i la docËncia. Actua en rËgim d'autonomia.

1.2††Es regeix per la Llei org‡nica d'universitats, la Llei d'universitats de Catalunya i les normes de desenvolupament d'aquestes lleis que dictin l'Estat i la Generalitat de Catalunya en ˙s de les seves respectives competËncies, la seva prÚpia llei de creaciÛ i els seus Estatuts.

Article 2

Seu

La seu de la Universitat Pompeu Fabra Ès la ciutat de Barcelona, sense perjudici de l'extensiÛ de les seves activitats a altres ‡mbits territorials.

Article 3

Principis rectors

La Universitat Pompeu Fabra fonamenta les seves actuacions en la recerca lliure del coneixement. La comunitat universit‡ria, i en especial els seus Úrgans de govern, han de donar plena efectivitat als principis de llibertat, democr‡cia, justÌcia, igualtat, independËncia, pluralitat i solidaritat.

Article 4

Fins

SÛn fins de la Universitat Pompeu Fabra:

a)†Promoure l'excel∑lËncia en totes les seves activitats.

b)†Participar en el progrÈs de la societat mitjanÁant la conservaciÛ, la creaciÛ, la crÌtica i la difusiÛ del saber cientÌfic.

c)†Contribuir a la millora i la innovaciÛ del sistema educatiu i promoure activitats de difusiÛ del coneixement per mitj‡ de l'extensiÛ universit‡ria i de la formaciÛ al llarg de tota la vida.

d)†Promoure la participaciÛ de la comunitat universit‡ria en la comunitat acadËmica internacional, el desplegament d'activitats amb dimensiÛ i rellev‡ncia internacionals i l'intercanvi de coneixements i d'informacions amb altres institucions.

e)†Vetllar pel principi d'igualtat d'oportunitats pel que fa a l'accÈs i a la permanËncia dels estudiants a la Universitat.

f)†Adequar l'oferta d'estudis a les necessitats de la societat.

g)†Fomentar el pensament crÌtic i la transmissiÛ dels valors cÌvics i socials propis d'una societat democr‡tica.

Article 5

CompetËncies

SÛn competËncies de la Universitat Pompeu Fabra:

a)†Elegir, designar i remoure els membres dels seus Úrgans de govern i representaciÛ.

b)†Crear estructures especÌfiques de suport a la recerca i a la docËncia.

c)†Elaborar i aprovar plans d'estudis i de recerca, i ensenyaments especÌfics de formaciÛ al llarg de tota la vida.

d)†Seleccionar, formar, perfeccionar i promoure el personal docent i investigador i d'administraciÛ i serveis, i determinar les condicions en quË han de desenvolupar les seves activitats.

e)†Admetre els estudiants, determinar-ne el rËgim de permanËncia i verificar-ne els coneixements.

f)†Expedir tÌtols de car‡cter oficial i amb validesa en tot el territori de l'Estat i els seus diplomes i tÌtols propis.

g)†Elaborar, aprovar i gestionar el seu pressupost i administrar els seus bÈns.

h)†Establir i modificar les seves relacions de llocs de treball.

i)†Establir relacions amb altres entitats per a la promociÛ i el desenvolupament dels seus fins institucionals.

j)†Elaborar, modificar i desenvolupar els seus Estatuts i les altres normes de rËgim intern.

k)†Qualsevol altra competËncia necess‡ria per a l'adequat compliment de les funcions de la Universitat assenyalades a la Llei org‡nica d'universitats, la Llei d'universitats de Catalunya i aquests Estatuts.

Article 6

Llengua

6.1††El catal‡ Ès la llengua prÚpia i oficial de la Universitat Pompeu Fabra, sense perjudici del que disposa l'article 3.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. L'˙s de les lleng¸es oficials en les activitats universit‡ries s'ajusta a la Llei de polÌtica ling¸Ìstica i a allÚ que estableixi la legislaciÛ universit‡ria vigent a Catalunya.

6.2††La Universitat Pompeu Fabra potenciar‡ i garantir‡ el ple ˙s de la llengua catalana en tots els seus ‡mbits, tr‡mits i processos, i establir‡ els mitjans adients per assegurar-ne la comprensiÛ i la utilitzaciÛ per la comunitat universit‡ria. En el marc de la col∑laboraciÛ i l'intercanvi amb altres universitats i institucions, la Universitat Pompeu Fabra fomentar‡ el coneixement i la projecciÛ exterior de la llengua i la cultura catalanes.

6.3††La Universitat Pompeu Fabra promou la col∑laboraciÛ a tots nivells amb les altres universitats de l'‡mbit ling¸Ìstic catal‡ a travÈs de l'Institut Joan LluÌs Vives i d'aquelles altres entitats de col∑laboraciÛ que es creÔn amb aquesta finalitat.

6.4††La Universitat Pompeu Fabra fomentar‡ el coneixement i l'˙s de terceres lleng¸es per part de la seva comunitat universit‡ria.

Article 7

Imatge corporativa

La Universitat Pompeu Fabra tÈ una imatge corporativa que ha de ser utilitzada per totes les estructures de la Universitat en la forma en quË es determini. El nom de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR