DECRET 238/1992, de 13 d'octubre, pel qual s'aproven els Estatuts del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La disposició addicional 2 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, crea el Museu d'Arqueologia de Catalunya com a entitat autònoma de dret públic adscrita al Departament de Cultura i faculta el Govern perquè estableixi els estatuts de la nova entitat.

Per això, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar els Estatuts del Museu d'Arqueologia de Catalunya que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions addicionals

- 1 Per part dels departaments d'Economia i Finances i de Cultura es realitzaran els tràmits oportuns per adscriure a la nova entitat els mitjans personals, els crèdits i els béns mobles i immobles que, d'acord amb la Llei de museus, constitueixen inicialment el Museu d'Arqueologia de Catalunya i que han estat transferits per la Diputació de Girona a la Generalitat de Catalunya.

- 2 Quan s'efectuïn els traspassos de la Diputació de Barcelona, el Museu Arqueològic de Barcelona i les ruïnes i els museus d'Empúries i d'Olèrdola s'integraran, amb els seus fons i serveis, a l'entitat autònoma Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Disposició transitòria El representant de la Diputació de Barcelona en el Consell Rector del Museu s'incorporarà a aquest òrgan quan es facin efectives les transferències de la Diputació de Barcelona a què fa referència la disposició addicional 2 de la Llei 17/1990.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor quan es materialitzin les transferències a què fa referència el Decret 160/1992, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el traspàs de museus i serveis museístics de la Diputació de Girona a l'Administració de la Generalitat i als consells comarcals del Gironès, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà, l'Alt Empordà i la Garrotxa.

Barcelona, 13 d'octubre de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

ESTATUTS del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Títol 1 Naturalesa i objecte

Article 1

Naturalesa 1.1 D'acord amb el que estableix la Llei de museus, el Museu d'Arqueologia de Catalunya és una entitat autònoma de caràcter administratiu adscrita al Departament de Cultura, amb personalitat jurídica, patrimoni propi i plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats. 1.2 El Museu d'Arqueologia de Catalunya es regeix per la Llei de museus, per les normes que la despleguin, pels presents Estatuts i per la legislació general sobre entitats autònomes que li sigui aplicable.

Article 2

Objecte 2.1 El Museu d'Arqueologia de Catalunya té com a objecte mostrar permanentment els vestigis, fonamentalment de caràcter arqueològic, que, des de l'aparició de l'home, il·lustren l'evolució cultural de l'entorn. 2.2 El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha d'establir relacions de col·laboració i de coordinació amb el Museu Arqueològic de Tarragona.

Títol 2 Govern del museu

Article 3

Òrgans de govern El Museu d'Arqueologia de Catalunya es regeix pels òrgans següents:

  1. El Consell Rector.

  2. El director.

  3. L'administrador.

  4. Els directors...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR