DECRET 362/2006, de 3 d'octubre, pel qual s'aproven les Directrius Nacionals de Mobilitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

362/2006, de 3 d'octubre, pel qual s'aproven les Directrius Nacionals de Mobilitat.

Durant les darreres dècades, el creixement del parc automobilístic i la dispersió d'activitat i població en el territori han definit un patró de mobilitat basat en l'ús massiu del vehicle privat que es caracteritza pels enormes costos econòmics, socials i ambientals que provoca al conjunt de la societat. Els impactes d'aquest patró, que cal superar, són ben amplis: elevada ocupació de l'espai públic, alt consum de recursos energètics, fortes emissions de contaminants a l'atmosfera, difícil integració social de les persones que no tenen accés al vehicle privat, etc.

Per tal de canviar aquest patró de mobilitat, la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat, estableix els principis i objectius als quals ha de respondre una gestió de la mobilitat de persones i del transport de mercaderies orientada a la seguretat i a la sostenibilitat, i determina els instruments de planificació i de gestió necessaris per assolir els objectius del nou model de mobilitat.

Les Directrius Nacionals de Mobilitat constitueixen el marc orientador del seguit d'instruments de planificació previstos a la Llei de la mobilitat, mitjançant l'establiment d'orientacions, criteris, objectius temporals, propostes operatives i indicadors de control que cal aplicar en l'elaboració dels diferents plans previstos a la Llei.

En concret, la missió específica de les Directrius Nacionals de Mobilitat és la de constituir un filtre entre la diagnosi de la situació actual de cada pla i el programa d'actuacions corresponent. Caldrà revisar el grau d'acompliment de les directrius en el moment previ a la redacció del pla, establir un conjunt d'objectius coherents amb les directrius i definir un conjunt d'actuacions que assegurin un cert grau de consecució dels objectius de les Directrius Nacionals de Mobilitat.

Les Directrius Nacionals de Mobilitat s'hauran de revisar, com a mínim, amb una periodicitat de sis anys per tal d'incorporar els ràpids canvis que es produeixen en l'entorn de la mobilitat (noves tecnologies, noves fonts d'energia, increment de les exigències ambientals, etc.). A més, la revisió periòdica del grau d'assoliment dels objectius de les Directrius Nacionals de Mobilitat, mitjançant el conjunt d'indicadors proposat, ha de permetre avançar cap a un nou model de mobilitat més sostenible, més segur, que asseguri la competitivitat de l'economia del país i la qualitat de vida dels ciutadans, i que constitueixi una eina d'integració i cohesió social.

El Departament de Política Territorial i Obres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR