DECRET 182/1993, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

Atès el que estableix la Llei 33/1991, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, i vist el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'aprova el Reglament de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, el text del qual s'insereix a l'annex.

Article 2

Queda derogat el Decret 174/1986, de 26 de maig, i les altres disposicions de rang igual o inferior en tot el que contradiguin els preceptes d'aquest Reglament.

Article 3

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 d'abril de 1993

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Macià Alavedra i Moner Conseller d'Economia i Finances

REGLAMENT de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 1 Liquidació i recaptació

Article 1

Competències Sens perjudici de les funcions que es puguin atribuir a les oficines de gestió unificada, la gestió, liquidació i recaptació en període voluntari de les taxes i els preus públics corresponen a l'òrgan que, en l'esfera territorial o central, realitzi l'activitat o presti el servei gravats per les taxes o objecte dels preus públics, sens perjudici del que disposen els capítols 3 i 4 d'aquest Reglament.

Article 2

Liquidació 2.1 Liquidació de taxes.

  1. Llevat dels casos previstos en els apartats B), C) i D) següents, les liquidacions de les taxes es notificaran als subjectes passius, tot indicant:

    1. La identificació del subjecte passiu.

    2. La tarifa aplicable.

    3. Si escau, la base i el tipus.

    4. La quota i, si escau, els altres elements del deute tributari.

    5. Els mitjans d'impugnació i quins són els terminis i els òrgans davant dels quals es poden interposar, sens perjudici que el subjecte passiu pugui formalitzar qualsevol altre recurs que consideri adequat.

    6. El lloc, el termini i els mitjans de pagament del deute.

  2. Quan l'exigibilitat de les taxes sigui anterior a l'acreditament, segons preveu l'article 11.1.b de la Llei 33/1991, de 24 de desembre, la carta de pagament o el rebut que s'estengui tindrà els efectes de la notificació. Nogensmenys, si el contribuent ho exigeix, l'Administració estarà obligada a lliurar-li un document justificatiu on constin les dades previstes en els punts de la a) a la e) de l'apartat anterior.

  3. Quan sigui preceptiva la utilització de paper de pagament de la Generalitat, segons preveu l'article 5.2, la notificació es practicarà mitjançant el full diligenciat a què fa referència l'article 3, apartats 2 i 3, del Decret 275/1985, de 12 de setembre.

  4. Quan sigui preceptiu el pagament mitjançant el segell de la Generalitat, l'acció d'adherir el segell al document tindrà el caràcter d'autoliquidació. L'Administració no estarà obligada ni a fer ni a notificar la liquidació. 2.2 Autoliquidació. L'autoliquidació de la taxa pels serveis d'inspecció i control sanitari de carns realitzats pels serveis oficials veterinaris s'ha de fer d'acord amb les disposicions contingudes en el capítol 2 d'aquest Decret. 2.3 Liquidació de preus públics. En les liquidacions dels preus públics, la carta de pagament o el rebut que s'estengui té els mateixos efectes que la notificació.

Article 3

Termini de pagament en període voluntari 3.1 Tret dels casos d'exigibilitat a la bestreta, els terminis d'ingrés del deute tributari objecte de la liquidació expressa de les taxes són els següents:

  1. Els notificats entre els dies 1 i 15 de cada mes, des de la data de la notificació fins al dia 5 del mes següent o el primer dia hàbil després d'aquesta data.

  2. Els notificats entre els dies 16 i l'últim dia de cada mes, des de la data de notificació fins al dia 20 del mes següent o el primer dia hàbil després d'aquesta data. S'exceptuen aquells casos en què la llei estableix terminis diferents.

  3. Els deutes, el pagament dels quals s'hagi de fer mitjançant efectes timbrats, s'han de pagar en el moment en què es realitzi el fet imposable, tret del cas en què s'estableixi expressament un altre termini. 3.2 Els terminis d'ingrés dels preus públics són els que assenyalen les diferents normes que els regulen, d'acord amb el que disposa l'article 24 de la Llei 33/1991, de 24 de desembre.

Article 4

Recaptació per via de constrenyiment 4.1 Els deutes no ingressats dins el termini voluntari són exigibles per via de constrenyiment a partir de l'endemà del seu venciment. 4.2 L'emissió de la certificació de descobert correspon al cap de Comptabilitat o a un càrrec homòleg, el qual l'ha de remetre a la Intervenció General per a la presa de raó i la posterior tramesa als òrgans de recaptació o a la tresoreria territorial corresponent. 4.3 Els terminis d'ingrés dels deutes per via de constrenyiment són els següents:

  1. Els notificats entre els dies 1 i 15 de cada mes, fins al dia 20 d'aquest mateix mes o el primer dia hàbil després d'aquesta data.

  2. Els notificats entre el dia 16 i l'últim dia de cada mes, fins al dia 5 del mes següent o el primer dia hàbil després d'aquesta data.

Article 5

Mitjans de pagament 5.1 El pagament de les taxes i dels preus públics es pot fer per algun dels mitjans següents, amb els requisits i les condicions que per a cada cas estableixen els articles següents:

  1. En efectiu, mitjançant diners de curs legal.

  2. Xec.

  3. Transferència d'una entitat financera.

  4. Gir postal.

  5. Efectes timbrats de la Generalitat. 5.2 El conseller d'Economia i Finances ha de determinar, mitjançant una ordre, les taxes que cal pagar amb paper de pagament de la Generalitat. 5.3 És obligatòria la utilització del segell de la Generalitat per al pagament de les taxes quan així ho estableixi el conseller d'Economia i Finances. 5.4 És obligatòria la utilització del segell de la Generalitat per al pagament dels preus públics quan així ho estableixi el decret d'aprovació del preu. 5.5 La utilització del sistema de pagament esmentat a la lletra d) requereix l'autorització expressa del conseller d'Economia i Finances.

Article 6

Diner de curs legal El conseller d'Economia i Finances pot establir la quantitat màxima fins a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR