DECRET 2/2014, de 7 de gener, pel qual s'aprova el Reglament sobre el règim de pagament dels tributs sobre el joc.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

Preàmbul

Ja la Llei 14/1996, de 30 de desembre, de cessió de tributs de l’Estat a les comunitats autònomes i de mesures fiscals complementàries, va reforçar el principi de corresponsabilitat fiscal mitjançant la delegació a les comunitats autònomes de determinades competències normatives en matèria de tributs cedits. Actualment, el marc normatiu vigent és el recollit en la Llei 22/2009, de 18 de desembre, per la qual es regula el sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú i ciutats amb estatut d’autonomia i es modifiquen determinades normes tributàries. Al seu torn, les competències normatives en l’àmbit dels tributs cedits es troben també reconegudes en l’article 203 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya i en llur disposició addicional setena.

En exercici d’aquesta competència, i pel que fa, concretament, a la tributació sobre el joc, la Generalitat de Catalunya ha regulat, al llarg d’aquests anys, els tipus tributaris i les quotes dels jocs de sort, envit o atzar, així com el règim de meritació de l’impost.

Els aspectes de gestió es recullen en el Decret 81/1999, de 23 de març, pel qual es desplega el règim de pagament de la taxa que grava els jocs de sort, envit o d’atzar i en el Decret 338/2001, de 18 de desembre, pel qual s’estableix el règim de pagament de la taxa que grava les rifes, tómboles i combinacions aleatòries.

Pel que fa al joc de les apostes, la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics, ha modificat els tipus de gravamen aprovats en la Llei 21/2005, del 29 de desembre, alhora que ha establert noves regles de determinació de la base imposable, essent necessari també el desenvolupament reglamentari del règim de pagament de l’impost que les grava.

Atès que correspon desenvolupar, per mitjà d’una norma reglamentària, el règim de pagament de la taxa fiscal sobre el joc que grava la celebració d’apostes, s’ha considerat oportú recollir en un únic reglament tot el règim de pagament de la taxa que grava les diferents modalitats de joc sotmeses a tributació.

El Decret s’estructura en un article únic (pel qual s’aprova el Reglament), una disposició addicional, una de derogatòria i una de final. Al seu torn, el Reglament està format per tres articles, que fan referència a l’autoliquidació del tribut, el termini de pagament de cada modalitat impositiva, i a l’establiment del lloc de presentació i ingrés de l’autoliquidació. Es completa amb una disposició addicional única, referida a màquines recreatives i d’atzar.

Cal assenyalar que, amb la finalitat de reduir càrregues administratives, en l’apartat 3 de la disposició derogatòria, es preveu la supressió de l’obligació establerta en el Decret 23/2005, de 22 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament de màquines recreatives i d’atzar, d’incorporar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR