Posibilidad de aplicar la exención por la operación de subrogación de préstamo hipotecario establecida en la Ley 2/1994, de 30 de marzo, en relación con escrituras que documentan una cuenta de crédito con garantía hipotecaria

AutorCol.legi de Notaris de Catalunya
Páginas289

La sensibilidad notarial, orientada siempre en la direcciÛn de encontrar nuevas aplicaciones que beneficien a la sociedad a la que el notario sirve, se percibe nuevamente, en la consulta, que un notario de Barcelona, formulÛ a travÈs de la asesora fiscal del Colegio Notarial a la D. Gral. de Tributos de la Generalitat, en orden a si eran extensibles los beneficios fiscales proclamados por la Ley 2/1994 a una hipotÈtica subrogaciÛn o novaciÛn de los crÈditos hipotecarios. He aquÌ la respuesta...

ASSUMPTE:

Es fa consulta sobre la possibilitat d'aplicar PexempciÛ per l'operaciÛ de subrogaciÛ de prÈstec hipotecan esta-blerta a la Llei 2/1994, de 30 de man,;, en relaciÛ amb escriptures que documenten un compte de crÈdit amb garantÌa hipotecaria.

  1. Les operacions documentades en les escriptures objecte d'an·lisi consisteixen en la concessiÛ d'un crÈdit per part de l'entitat financera a favor del deutor fins a una quantitat lÌmit i per a un determinat perÌo-de de temps. En garantÌa del rÛssec deutor que es generi en virtut de les disposicions successives de diner que realitzi, el deutor constitueix hipoteca immobili·ria a favor de l'entitat financera.

    Quant al contingut i caracterÌstiques concretes de l'operaciÛ, es destaquen les seg¸ents:

    - L'import del crÈdit fixa quant al lÌmit m·xim de disponibilitat per part del deutor.

    - Es fixa una data final de venciment de l'operaciÛ, data m·xima d'amortitzaciÛ de l'import del crÈdit efectivament disposat.

    - La part deutora pot efectuar tantes disposicions com permeti l'import m·xim del crÈdit, de manera que cadascuna d'aquestes disposicions no pot excedir de la diferencia entre el total lÌmit del crÈdit i la part disposada i no amortitzada en cada moment.

    - En cada moment, la part amortitzada del crÈdit pot Èsser disposada de nou pel deutor.

    - S'estableix una quantitat mÌnima de disposiciÛ (p.e.: 250.000 ptes.).

    - El deutor pot establir, lliurement, la data de venciment de cada disposiciÛ, amb el lÌmit de la data final de venciment del crÈdit.

    - En cada disposiciÛ, s'efectuar· el tr·mit documental corresponent, on es fixar· l'import, el termini de devoluciÛ, etc.

    - S'estableix el sistema d'amortitzaciÛ mixt del deute, Ès a dir, part en capital i part en interessos.

    - Cadascuna de les disposicions dona lloc a la confecciÛ del seu quadre propi d'amortitzaciÛ.

    - S'estableix una comissiÛ per PamortitzaciÛ voluntaria anticipada.

    - Quant als interessos ordinaris, s'estableixen els seg¸ents:

    - interÈs nominal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR