ORDRE AAM/178/2014, de 5 de juny, de modificació de l'annex 2, grup II, del Decret 285/2006, de 14 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, regula en el títol II l’artesania alimentària. L'article 29 defineix el concepte d’artesà/ana alimentari/ària i obliga a determinar per reglament el Repertori d’oficis d’artesania alimentària, el qual s’estableix mitjançant el Decret 285/2006, de 4 de juliol, de desenvolupament de la Llei esmentada.

L’annex 2 del Decret 285/2006, de 4 de juliol, detalla com a Repertori d’oficis d’artesania alimentària un seguit d’activitats artesanals alimentàries que divideix en dos grups segons si l’activitat artesanal està vinculada al lloc de producció o al lloc de venda.

D’altra banda, l’article 87.2 d’aquest Decret permet la modificació o inclusió d’oficis en el Repertori d’oficis d’artesania alimentària mitjançant una ordre del/de la conseller/a d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb informe favorable de la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana creada a la Llei 14/2004, de 13 de juny.

A l’empara d’aquesta normativa, diferents sectors de l’artesania alimentària de Catalunya han presentat propostes d’actualització i ampliació del Repertori esmentat. Concretament, el Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província ha sol·licitat incloure la carnissera dins l’activitat de cansaladeria i xarcuteria, i els Gremis d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN) i de Bacallaners han sol·licitat la inclusió de la cerveseria i la bacallaneria, respectivament, com a activitats artesanals alimentàries dins el Grup II del Repertori d’oficis d’artesania alimentària.

Sobre aquestes propostes ha emès informe favorable la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana a efectes de la seva inclusió en el grup II del Repertori d’oficis artesans. D’altra banda, en el cas de l’activitat de cerveseria i d’acord amb el que estableix l’article 97.b) del Decret 285/2006, de 4 de juliol, la Comissió ha emès informe favorable sobre la possibilitat que la comercialització de les cerveses es pugui fer per altres canals de comercialització que no siguin la venda directa al consumidor.

En conseqüència, a proposta de la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana, d’acord amb la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR