Decret 351/1995, de 28 de desembre, d'alienació de locals comercials I places d'aparcament propietat de l'institut cátala del sol

AutorJordi Pujol y Artur Mas I Gavarró
CargoPresident de la Generalitat de Catalunya-Conseller de Política Territorial i Obres Publiques

DECRET

351/1995, de 28 de desembre, d'alienació de locals comercials i places d'aparcament propietat de l'Institut Català del Sòl.

La legislació vigent en matèria de contractació estableix que els contractes de compravenda sobre béns immobles es regiran per la legislació patrimonial de les administracions públiques aplicable en cada cas.

D'altra banda, l'article 117 del Decret 323/1983, de 14 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament per a l'execució de la Llei 11/1981, de 7 de desembre, de patrimoni de la Generalitat de Catalunya, estableix la possibilitat que les entitats autònomes de la Generalitat podran alienar els béns adquirits per elles mateixes, sempre que la seva finalitat sigui la de retornar els béns al tràfic jurídic privat, d'acord amb la legislació que els sigui pròpia i amb les funcions que els siguin atribuïdes.

Entre les funcions de promoció d'habitatge públic que la Generalitat de Catalunya exerceix a través de l'Institut Català del Sòl, s'hi inclou la construcció, en les actuacions d'habitatge, de locals i places d'aparcaments no vinculades a aquests, que són cedits per a la seva utilització en les condicions fixades pel Decret del Ministeri de l'Habitatge 2185/1974, de 20 de juliol.

L'increment del nombre de locals i aparcaments construïts per l'Institut Català del Sòl fa necessari revisar-ne la forma d'alienació en el sentit d'agilitzar els tràmits previstos en l'esmentat Decret de l'any 1974, que preveia la subhasta pública com a únic sistema de cessió.

En aquest sentit, ja el Decret 185/1981, de 20 de juny, preveu pel que fa a les parcel·les de l'Institut Català del Sòl, que puguin ser objecte d'alienació mitjançant adjudicació directa. Es fa doncs ara necessari, de conformitat amb el que preveu la disposició final primera de la Llei 4/1980, de 16 de desembre, de creació de l'Institut Català del Sòl, preveure un sistema similar per als locals comercials i aparcaments no vinculats, respectant però, els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR