DECRET 183/1989, d'1 d'agost, de modificació del Decret 17/1982, de 28 de gener, sobre el calendari de festes fixes i suplents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Decret 17/1982, de 28 de gener, va modificar l'article 1 del Decret 177/1980, de 3 d'octubre, que establia les festes fixes i suplents a Catalunya després de la promulgació de l'Estatut dels treballadors.

El calendari laboral per a l'any 1990 presenta un problema que no és nou: l'aplicació estricta del Decret 17/1982 i de les disposicions estatals vigents no permetria que s'incorporés al calendari la primera festa suplent, Dilluns de Pasqua Florida. En canvi, concorre la circumstància que el dia 6 de gener de 1990, Reis, cau en dissabte. A més, les organitzacions patronals i sindicals han arribat a un acord, en el si del Consell de Treball de Catalunya, segons el qual es recomana que s'arribi als pactes necessaris per tal que el dia de Reis, 6 de gener de 1990, no es treballi a Catalunya, a fi de mantenir la integritat de les festes tradicionals catalanes. Un pacte semblant ha estat subscrit per diverses entitats empresarials i sindicals, algunes d'elles no representades en el Consell de Treball. Tot això fa que la supressió d'aquesta festa fixa només per a l'any 1990 produeixi menys inconvenients socials que l'absència del Dilluns de Pasqua Florida del nostre calendari de festes oficials.

Vistes les consideracions anteriors, s'ha cregut convenient la modificació del Decret 17/1982 en la forma...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR