STSJ Cataluña , 14 de Enero de 2000

PonenteJOSE IGNACIO DE ORO-PULIDO SANZ
ECLIES:TSJCAT:2000:395
Número de Recurso8272/1998
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución14 de Enero de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 8272/1998 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL (pi)

ILMO. SR. D. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ ILMO. SR. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ ILMO. SR. D. LUIS JOSÉ ESCUDERO ALONSO En Barcelona a 14 de enero de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 339/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por Pedro frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha 14 de abril de 1998 dictada en el procedimiento nº 354/1997 y siendo recurrido/a TESORERÍA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, mutua intercomarcal (m.a.t. 39), Donato y INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 17 de junio de 1997 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Afiliación i cotización Seguridad S, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 14 de abril de 1998 que contenía el siguiente Fallo:

Que desestimando la demanda presentada por Pedro contra TESORERIA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, Donato , MUTUA INTERCOMARCAL M.A.T. Nº 39 E INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, debo absolver y absuelvo a las partes demandadas de los pedimentos deducidos en su contra.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- Con fecha 25.2.97 la TGSS emitió la siguiente resolución:

"RELACIÓ DE FETS: 1. El 5.12.96, Pedro va sol.licitar d'aquesta Administració de la Tresoreria General de la Seguretat Social la baixa al règim general de la Seguretat Social del treballador Donato en qualitat treballador per compte de la seva empresa, i va fer constar com a data de cessament el 30.11.96.

  1. El 22.1.97, el Sr. Pedro va presentar un escrit en què al.legava que la baixa anterior so.licitada no era certa perquè aquest treballador va continuar treballant per a l'empresa i que es va confondre ja que en realitat el que va cessar en el treball era una altra persona.

  2. Per mitjà de l'ofici d'aquesta Administració del 7.2.97, se li va requerir perquè aportés qualsevol document o prova on es pogués constatar sense cap mena de dubte que el treballador afectat va continuar treballant, malgrat la baixa formulada.

  3. Finalment el 19.2.97, sel Sr. Pedro aporta: a)llibre de matrícula del personal; 2) una declaració signada per el mateix Sr. Pedro , el treballador afectat i quatre reballadors més, en què declaren que el treballador Sr. Donato va romandre treballant a l'empresa fins al dia 20.12.96, data en la qual va deixar de treballar a causa d'un dolor a l'esquena; 3) un comunicat de baixa per accident de treball expedit pel fafultatiu de la Mútua Intercomarcal, mútua d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social num. 39, de data 20.12.96 a nom del Sr. Donato ; 4) un comunicat d'alta a causa de curació per accident de treball expedit pel facultatiu de la Mútua Intercomarcal de data 17.1.97, també, a nom del Sr. Donato , i 5) el butlletí de cotització (mod. TC1 i TC2) de l'empresa corresponent al més de desembre de 1996 on està relaciionat el repetit Sr. Donato i on consta la diligència de l'oficina recaptadora del pagament de les quotes el 31.1.97.

    FONAMENTS DE DRET:

  4. - La competència d'aquesta Administració de la Tresoreria General de la Seguretat Social per conèixer sobre l'assumpte platejat ve donada pels articles 3 i 4 del Reglament General sobre inscripció d'empresses i afiliació, altes, baixes i variacions de dades de treballadors a la Seguretat Social, aprovat pel Reial Decret 84/1996, del 26 de gener (BOE del 27-2-1996).

  5. - Encara que, vista la documentació aportada per l'empresa, espogués constatar amb tota claredat que el Sr. Donato va continuar treballant per compte de l'empresa a partir de l'1-12-1996, el cert...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR