DECRET 235/1991, de 28 d'octubre, de desplegament de la Llei 10/1991, de 10 de maig, pel qual es regulen les advertències, els missatges dissuasius, els logotips i la senyalització sobre el tabac i les begudes alcohòliques.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La Llei 10/1991, de 10 de maig, de modificació de la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, pretén aconseguir una actuació més ferma i efectiva en la lluita contra les dependències i els seus efectes.

En aquest sentit, les mesures preventives, l'educació sanitària i la progressiva conscienciació social sobre els efectes nocius de les drogues legals han esdevingut les formes més efectives per tal de promoure una disminució del consum d'aquestes.

No obstant això, cal intensificar la tasca protectora envers els infants i els joves, els quals constitueixen un grup social sotmès a un risc més elevat i, alhora, més vulnerable a la influència de l'entorn. Amb aquesta finalitat, la Llei, al llarg del seu articulat, estableix un conjunt de noves mesures limitatives que les circumstàncies socials actuals fan necessari tutelar.

El present Decret té com a objectiu regular, d'acord amb les mesures limitatives assenyalades, les advertències, els missatges dissuasius, els logotips i la senyalització sobre el tabac i les begudes alcohòliques.

Per tot això, atès el que preveu la disposició final 1 de la Llei 10/1991, de 10 de maig, citada, i en ús de les facultats que em confereix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del titular del Departament de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els establiments on s'expedeixen begudes alcohòliques han de tenir fixat, en lloc perfectament visible, un rètol amb la llegenda següent: "No es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques de cap mena als menors de 16 anys. "Tampoc no es permet la venda ni el subministrament de begudes alcohòliques de més de 23º als joves d'entre 16 i 18 anys d'edat." Aquest rètol tindrà un format mínim de 30 cm d'amplada per 21 cm d'alçada per 2 mm de gruix, i les lletres de la llegenda seran de caixa alta, de 36 punts.

Article 2

Els establiments d'horari nocturn on s'expedeixen begudes alcohòliques han de tenir fixat, en lloc perfectament visible, un rètol amb la llegenda següent: "Entre les 0 h i les 6 h de la matinada no és permès de vendre ni de subministrar als menors d'edat cap mena de beguda alcohòlica." Aquest rètol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR