LLEI 5/1984, de 5 de març, per la qual s'adapta la normativa general electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 1984.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent Llei:

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya disposa que les eleccions al Parlament de Catalunya han d'ésser regulades per una llei d'aquest.

L'Estatut i la Llei de Catalunya 3/1982, de 23 de març, estableixen que la durada de cada legislatura és de quatre anys. Les últimes eleccions al Parlament català tingueren lloc el 20 de març de 1980, i per tant, és imminent l'obertura d'un nou procés electoral.

Tenint en compte tot això i atès que encara no hi ha la llei electoral pròpia de Catalunya, cal dictar una norma provisional per la qual la normativa general vigent en materia electoral s'adapti al caràcter i a l'àmbit de les eleccions.

Article únic

Les eleccions al Parlament de Catalunya de 1984 s'han de regir per allò que determina la disposició transitòria quarta, apartats 2, 3 i 4, de l'Estatut d'Autonomia. Conformement al que estableix l'apartat 5 d'aquesta disposició transitòria quarta, s'hi ha d'aplicar el Reial Decret-llei 20/1977, de 18 de març, amb les modificacions i les adaptacions derivades del caràcter i l'àmbit de la consulta electoral, i en aquest sentit s'entén que són assignades als òrgans corresponents de la Generalitat de Catalunya les competències atribuïdes al Govern de l'Estat i a les seves autoritats en totes aquelles matèries que no són de la competència exclusiva d'aquest. Les referències al Boletín Oficial del Estado i al Boletín Oficial de la província previstes en la dita normativa electoral s'entén que són fetes sempre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final Única Aquesta llei entrarà en vigor l'endemà d'haver estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les Autoritats als quals correspongui la facin complir.

Barcelona, 5 de març de 1984.

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Macià Alavedra i Moner Conseller de Governació

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR