ORDRE EMO/95/2013, de 7 de maig, per la qual es modifica l'Ordre EMO/357/2012, de 5 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització del Programa d'orientació i acompanyament a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental de la Xarxa d'orientació per a l'ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La integració social de las persones amb discapacitat i/o malaltia mental és un dret constitucional i correspon als poders públics portar a terme polítiques que eliminin les barreres que l’impedeixen o dificulten. La incorporació al mercat laboral de les persones amb discapacitat és un factor destacat per aconseguir la plena integració. El treball és una peça fonamental per aconseguir la participació activa de les persones amb discapacitat en la societat com a membres de ple dret i com a vehicle per a la seva vida autònoma.

La xarxa d’orientació per a l’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya té dos nivells diferenciats: un primer nivell que es porta a terme mitjançant la seva xarxa d’oficines amb mitjans propis, i un segon nivell d’orientació especialitzada, externa al Servei d’Ocupació de Catalunya, amb coordinació amb entitats cooperadores i col·laboradores, amb accions subvencionades per millorar l'ocupabilitat de les persones a partir de l'adquisició d'eines, habilitats i competències per afrontar amb èxit i garantir l’accés, la presència i la permanència en el mercat de treball, mitjançant la realització d'itineraris, que s'ha demostrat que milloren les condicions d'ocupabilitat.

Des de la publicació de l'Ordre EMO/357/2012, de 5 de novembre, s’han suscitat algunes qüestions que comporten la necessitat, per una banda, de modificar la redacció d'alguns dels apartats de justificació econòmica de l'annex I de les bases reguladores, per dotar-los de més claredat, i per l'altra, d'incorporar un nou apartat respecte a determinar que els ajuts objecte d’aquesta Ordre son ajuts d'Estat compatibles amb el mercat interior per considerar-se un servei econòmic d'interès general (SEIG), d’acord amb el que estableix la Decisió de la Comissió de 20 desembre 2011, relativa a l'aplicació de les disposicions de l'article 106, apartat 2, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts estatals en forma de compensació per servei públic concedides a algunes empreses encarregades de la gestió de serveis d'interès econòmic general (DOUE 11/01/2012, L 007).

Aquesta Decisió estableix en quina mesura els ajuts estatals en forma de compensació per servei públic que es concedeixen a algunes empreses encarregades de la gestió de serveis d'interès econòmic general són compatibles amb el mercat interior, i estaran exempts de l'obligació de notificació que estableix l'article 108.3 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

L'article 2.1 apartat c) de la Decisió abans esmentada estableix que aquesta norma s' aplicarà als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR