SAP Tarragona 132/2016, 3 de Mayo de 2016

PonenteMANUEL GALAN SANCHEZ
ECLIES:APT:2016:846
Número de Recurso402/2015
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución132/2016
Fecha de Resolución 3 de Mayo de 2016
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

ROTLLO DE APEL·LACIÓ Nº 402/2015

JUDICI VERBAL Nº 743/2014

JUTJAT DE PRIMERA INSTANCIA NÚM. 1 - TARRAGONA

SENTÈNCIA

MAGISTRAT IL·LM. SR.

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ

Tarragona, a 3 de maig de 2.016.

Vist per aquesta Secció Tercera de la Audiència Provincial el RECURS D'APEL·LACIÓ interposat per la COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DIRECCION000 NUM000 DE TARRAGONA representada per la Procuradora dels Tribunals Sra. Carrera Portusach i defensada per la Lletrada Sra. Jové Martínez, contra la Sentència de 20 de febrer de 2.015 dictada pel Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Tarragona, judici verbal núm. 743/2014, al qual figura com a part demandant el Sr. Basilio representat per la Procuradora dels Tribunals Sra. Gavaldà Sampere i assistit pel Lletrat Sr. Parellada Durán, i com a part demandada la Comunitat apel·lant.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La resolució recorreguda conté la següent Decisió:

"Que debo estimar y estimo la demanda formulada por la procuradora Sra. Gavaldà en nombre y representación de don Basilio defendido por el letrado Sr. Parellada contra La Comunidad de Propietarios de la calle DIRECCION000 nº NUM000 de Tarragona declarada en rebeldía y debo condenar y condeno a la demandada a que paguen al demandante la cantidad de 5.148,42 euros, mas el interés establecido en el artículo 1108 del CC desde la interposición de la demanda y el pago de las costas."

SEGON

Contra la esmentada resolució es va interposar recurs d'apel·lació per la representació processal de la COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DIRECCION000 NUM000 DE TARRAGONA d'acord a les al·legacions contingudes al seu escrit.

TERCER

Per la representació processal de la part demandant es va presentar escrit d'oposició al recurs.

QUART

En data 09-07-2015 es va dictar per aquesta Sala Interlocutòria acordant no admetre la prova proposada per la representació processal de la part apel· lant. Interposat contra aquesta resolució recurs de reposició, aquest va ser desestimat per Interlocutòria de 15-09-2015.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Pronunciaments impugnats.

Interposa la representació processal de la COMUNIDAD DE PROPIETARIOS DIRECCION000 NUM000 DE TARRAGONA el present recurs d'apel·lació contra la sentència d'instància que estima la demanda formulada per l'adversa exercitant una acció de reclamació de quantitat ex. article 1.902 del CC, derivada dels danys patits per l'actor Sr. Basilio al seu negoci conseqüència de l'aigua caiguda des del baixant comunitari que va provocar una inundació.

Al·lega la part apel·lant: nul·litat d'actuacions per indegut emplaçament de la COMUNITAT DE PROPIETARIS; falta de legitimació activa; falta dels requisits de l' article 1.902 del CC ; vulneració de l' article 217 de la LEC .

SEGON

Indegut emplaçament de la COMUNITAT DE PROPIETARIS.

Considera la COMUNITAT recurrent que va ser indegudament emplaçada, en concret en l'administrador de la mateixa, no havent tingut coneixement de la demanda, la qual cosa va determinar la no compareixença a l'acte de judici i la seva declaració de rebel·lia, raó per la que demana amb caràcter principal la nul· litat i retroacció de les actuacions.

Analitzat el procediment, s'observa com a la demanda inicial la part actora va manifestar que l'emplaçament de la COMUNITAT DE PROPIETARIS es podia efectuar bé al President de la mateixa, bé a l'administrador Finques Robert, constant que es va realitzar en aquest últim (v. folis 98 - 102). Per tant, aquesta comunicació es va realitzar no a qualsevol persona, sinó a una persona anomenada " Alejandra " de Finques Robert, resultant a més de l'escriptura de poder general per a plets presentada per la COMUNITAT DE PROPIETARIS que el Sr. Basilio Sirvent atorgant dels poders és també el secretari (Finques Robert) de la COMUNITAT segons Acta de 29-05-2014 (foli 122 anvers i revers), llegint-se als poders que el citat Sr. Ovidio "INTERVIENE en nombre y representación de la COMUNIDAD DE...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR