STSJ Cataluña 7949/2011, 12 de Diciembre de 2011

JurisdicciónEspaña
Número de resolución7949/2011
Fecha12 Diciembre 2011

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2010 - 0015926

CR

ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA

ILMA. SRA. M. MAR GAN BUSTO

ILMO. SR. EMILIO GARCIA OLLÉS

En Barcelona a 12 de diciembre de 2011

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 7949/2011

En el recurso de suplicación interpuesto por Otilia frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 14 de marzo de 2011 dictada en el procedimiento Demandas nº 863/2010 y siendo recurrido/a -F.G.S.- Fondo de Garantía Salarial, Vanesa, Alejandra y Carlos Daniel . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 15 de septiembre de 2010 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 14 de marzo de 2011 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo totes les excepcions processals oposades per les demandades.

Desestimo les demandes acumulades presentades per Otilia, en contra de Carlos Daniel, Vanesa

, Alejandra i el Fondo de Garantía Salarial,, sobre acomiadament i absolc als demandats de les pretensions de les demandes.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- La treballadora demandant Otilia, amb DNI núm.

NUM000, ha prestat serveis amb la categoria professional de auxiliar de clínica, salari de 1.425,41 euros (47,51 euros/dia) amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries ¡ antiguitat des del i 1.03.1994 per a l'odontóleg Don. Carlos Daniel, en el centre de trebali ubicat al carrer Selva de mar, 142- 7é ia de Barcelona (08020). (sense controvérsia)

  1. La demandant no ostenta cárrec sindical ni de representació deis treballadors, ni l'ha tingut durant l'últim any.

  2. El titular del negoci Sr. Carlos Daniel va morir el dia 16.08.10, durant el període de vacances de l'actora que es va assabentar i va acudir al funeral on l'esposa del Sr. Carlos Daniel i co-demandada Sra. Vanesa, Ii va comunicar que seguís de vacances i que la telefonaria per parlar de la situació. En acabar les vacances, el dia 1 de setembre va acudir al lIoc de treball però no va poder entrar perqué havien canviat el pany. El dia 9 de setembre una advocada en nom de l'empresa Ii indica que te a la seva disposició la liquidació li facilita una copia de la nomina de agost, de la quitança, el certificat d'empresa i de una pagina del mod. 036 de l'Agéncia Tributaria on consta la baixa del Sr. Carlos Daniel en el cens d'empresaris des del 17.08.10. L'actora consta donada de baixa a la Seguretat Social des del dia 17.08.10. (foli núm. 220)

  3. - En data 17.09.10 I'actora rep un burofax de data 15.09.10 en que la demandada Sra. Vanesa Ii comunica que la clínica dental ha tancat que no continua la activitat per defunció del titular el 17.08.10 i que han cursat la seva baixa de la Seguretat Social en aquella data posant a la seva disposició la liquidació que Ii correspon. (foli núm. 186)

  4. - En data 1.10.10 es va celebrar la conciliació administrativa davant l'òrgan competent (corresponent als Autos núm. 863/10) amb el resultat de sense avinença, havent presentat la papereta de conciliació el

    13.09.10. En l'acte la demandada li va fer entrega a l'actora de una carta que comunica que la clínica tancará les portes al no continuar amb l'activitat i que han cursat la seva baixa de la seguretat social posant a la seva disposició la liquidació en aplicació de I'article 49.1 de l'Estatut dels treballadors. (folis núm. 78 i 80)

  5. - En data 20.10.10 es va celebrar l'acte de conciliació administrativa davant l'òrgan competent (corresponent als Autos núm. 910/10), amb el resultat de intentat sense efecte per incompareixença de la part interessada no sol. licitant.

  6. - El Sr. Carlos Daniel era metge dentista i tenia la seva consulta al carrer Selva de Mar, 142 - 7é 1a de Barcelona. La co-demandada Vanesa es la seva vídua i es odontóloga exercint com a tal per a l'lnstitut Catalá de la Salut amb contractes temporals de substitució i de interinatge. La Sra. Vanesa passava visita a la consulta del seu marit a partir de les 19 hores atenent als seus propis pacients. (folis núm. 232 a 241 i interrogatori de l'actora)

  7. - Doña. Alejandra es metge odontòleg i titular de la societat Guarir Dent S.L., amb clínica al carrer Juan Blancas 40, baixos de Barcelona. Les co-demandades senyores Vanesa i Alejandra es van posar en contacte a través d'un protèsic que tenia amistat amb el Sr. Carlos Daniel i coneixia a la Sra. Alejandra i van mantenir converses sobre el traspàs del fitxer de pacients de la consulta del Sr. Carlos Daniel a la Sra. Alejandra . (interrogatori de Sra. Alejandra i Sra. Vanesa )

  8. - La Sra. Alejandra va acudir al menys en 3 ocasions a la consulta del Sr. Carlos Daniel i va gravar un missatge al telèfon de la consulta on indicava el seu número de telèfon perquè els pacients es poguessin dirigir a la seva clínica. (interrogatori Sra. Alejandra )

  9. - La Sra. Alejandra i personal que treballa per a ella, després de la defunció del Sr. Carlos Daniel han atès a diversos pacients seus, que van conèixer la seva consulta pel missatge gravat al contestador de la consulta del Sr. Carlos Daniel . En ocasions es tractava de revisió de ortodòncies, en altres eren pacients amb tractaments en curs que ja havien pagat, en altres casos Ii van abonar a la Sra. Alejandra l'import del tractament efectuat, i en altres ocasions la Sra. Alejandra els va donar pressupost del tractament a realitzar. El dia 15.12.10 a la sortida del judici que es va suspendre en aquest jutjat, la Sra. Alejandra els va dir als pacients que s'havien personat per a testificar que no tornessin més per la seva consulta. (testificals de Eloy

    , Marí Luz, Carmela, Flora, Mercedes )

  10. - En una data no determinada cap a finals d'octubre o de novembre de

    2010, la Sra. Vanesa Ii va entregar a la Sra. Alejandra un número indeterminat de

    fitxerse pacients del seu marit, així com alguns llibres. El Sr. Pelayo amic de la Sra. Vanesa, va ser la persona encarregada de fer el lliurament material de les bosses al marit de la Sra. Alejandra . (testificals de Pelayo, de Amparo, Carlos Alberto, interrogatori de les codemandades Alejandra i Vanesa ) 12.- L'actora ha percebut el dia 22.10.10 l'import de 3.130,39 euros nets (3.494,38 euros bruts) en concepte de liquidació, dels quals 1.225,40 euros son pel concepte de indemnització. (folis núm. 221, 228)

  11. - El Sr. Carlos Daniel no va atorgar testament. Tenia dos filles, Dayana Mariella

    Carlos Daniel i María Inés, aquesta darrera menor d'edat a

    la data del fet causant. No consta acceptació de l'herència. (folis núm. 208 a

    214) "

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 temas prácticos
  • Sucesión de empresa y la continuidad de los contratos de trabajo
    • España
    • Práctico Asesor Práctico Laboral Estatuto de los Trabajadores Extinción del contrato de trabajo
    • 14 May 2019
    ... ... de TS, Sala 4ª, de lo Social, 3 de Diciembre de 2014 [j 4] establece que aunque la mera ... de TS, Sala 4ª, de lo Social, 544/2023, 12 de Septiembre de 2023 [j 5] : Se declara ... de lo Social, Sentencia de 7 de Enero de 2011, rec. 2297/2010. Ponente: Ilmo. Sr. José ... ] Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, Sala de lo Social, Sentencia de 5 de Noviembre ... ...

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR