Convenio colectivo - Catalunya Ràdio SRG SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4834 de 07/03/2007

RESOLUCI”

TRI/4559/2006, de 6 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de Catalunya R‡dio (SGR), SA, per als anys 2005-2009 (codi de conveni 7900892).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del Conveni col∑lectiu de treball de Catalunya R‡dio (SGR), SA, per als anys 2005-2009, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors, el dia 6 d'octubre de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de Catalunya R‡dio (SGR), SA, per als anys 2005-2009 (codi de conveni 7900892) al Registre de convenis de la DirecciÛ general de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 6 de novembre de 2006

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Catalunya R‡dio (SRG), SA, per als anys 2005-2009

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit

Aquest Conveni Ès d'‡mbit d'empresa i regula les relacions laborals entre Catalunya R‡dio, Servei de RadiodifusiÛ de la Generalitat, S.A., i els seus treballadors/treballadores laborals de les categories professionals esmentades en el capÌtol 4, sigui el que sigui el lloc on prestin els seus serveis. Quedaran exclosos de l'‡mbit d'aquest Conveni el personal directiu, els col∑laboradors/col∑laboradores vinculats per contractes no laborals, de qualsevol mena i durada, i els artistes.

Article 2

VigËncia

Aquest Conveni iniciar‡ la seva vigËncia el dia 1r de gener de l'any 2005, amb les excepcions que s'hi especifiquen.

Article 3

Durada

El Conveni tindr‡ una durada de 5 anys i els seus efectes s'acabaran el dia 31 de desembre del 2009.

Article 4

PrÚrroga

El Conveni quedar‡ prorrogat autom‡ticament per successius perÌodes d'una anualitat, en el supÚsit que no hagi estat denunciat per qualsevol de les parts.

Article 5

Den˙ncia

Les parts podran denunciar el Conveni per rescindir-lo o revisar-lo. La den˙ncia es far‡ per escrit i es dirigir‡ a l'altra part i a l'autoritat laboral amb una antelaciÛ mÌnima de 30 dies abans del seu venciment inicial o del de qualsevol de les seves prÚrrogues.

CapÌtol 2

PrelaciÛ normativa. AbsorciÛ i compensaciÛ. VinculaciÛ a la totalitat

Article 6

PrelaciÛ normativa

Les normes del present Conveni seran d'aplicaciÛ a les relacions de treball que regulen, amb car‡cter prioritari i preferent a qualsevol disposiciÛ o norma legal. En tot el que no hi hagi estat previst, ser‡ d'aplicaciÛ l'Estatut dels treballadors i la resta de disposicions legals de car‡cter general que regulin les relacions de treball.

Article 7

AbsorciÛ i compensaciÛ

Les normes d'aquest Conveni substitueixen els pactes i altres disposicions que fins ara regulaven les relacions de treball entre les parts, els quals quedaran extingits i sense efectes, i absorbits i compensats pels d'aquest Conveni. Les disposicions, tant de car‡cter retributiu com de condicions de treball, que puguin promulgar-se en el futur, solament seran d'aplicaciÛ quan, considerades i valorades conjuntament amb la resta de disposicions legals, siguin superiors a aquest Conveni, tambÈ considerat i valorat conjuntament. En cas contrari, s'entendran compensades autom‡ticament per les normes d'aquest Conveni, que es continuar‡ aplicant tal com est‡ pactat, sense cap modificaciÛ. L'aplicaciÛ dels mecanismes de compensaciÛ o d'absorciÛ no podr‡ comportar mai per als empleats la disminuciÛ de les condicions personalment adquirides, que els seran respectades com a garantia personal.

Article 8

VinculaciÛ a la totalitat

La negociaciÛ i el pacte d'aquest Conveni han estat fets amb voluntat que sigui la font priorit‡ria de regulaciÛ de les relacions laborals entre les parts tal com s'estableix a l'articulat; per tant, el seu car‡cter obligatori i normatiu s'ha d'entendre en el seu conjunt, com un tot org‡nic i indivisible, fins i tot en aquelles parts de la convenciÛ en les quals els contractants hagin establert condicions diferents o especialitzades respecte a les generals de les lleis. En el supÚsit que alguna o algunes de les condicions pactades sigui declarada nul∑la, ineficaÁ o no v‡lida, per resoluciÛ de l'autoritat laboral o per sentËncia judicial, les parts, mitjanÁant la ComissiÛ parit‡ria, disposaran d'un termini de 30 dies per renegociar la condiciÛ a fi de restablir l'equilibri entre les obligacions i els drets recÌprocs que s'hagi pogut trencar en perjudici d'alguna de les parts. Si en el termini de quinze dies la ComissiÛ parit‡ria no ha arribat a acords, se sotmetr‡ la q¸estiÛ a l'arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya.

CapÌtol 3

ComissiÛ parit‡ria i mediaciÛ externa

Article 9

ComissiÛ parit‡ria

  1. †ComposiciÛ i nomenament: la ComissiÛ parit‡ria estar‡ composta per vuit membres, quatre dels quals seran representants de l'empresa i quatre dels treballadors/treballadores; ambdues parts podran tenir un nombre igual de suplents.

    Es nomenen membres de la ComissiÛ parit‡ria els senyors seg¸ents:

    Per l'empresa:

    Titulars: Oleguer Sarsanedas, Neus Bonet, Roser Colomina i Jordi Rueda.

    Pels treballadors:

    Titulars: Laura MarÌn, Jordi Borda, Oriol Fidalgo, Alfred Celaya.

    Els membres podran ser substituÔts quan cada part ho consideri necessari. El nomenament s'haur‡ de comunicar a l'altra part amb un mÌnim de quaranta-vuit hores d'antelaciÛ.

  2. †Funcions de la ComissiÛ: les funcions de la ComissiÛ parit‡ria sÛn les seg¸ents:

    a.†InterpretaciÛ del Conveni i resoluciÛ de les consultes que li adrecin les parts, el ComitË o qualsevol dels treballadors/treballadores.

    b.†Vigil‡ncia i seguiment de l'aplicaciÛ del Conveni.

    c.†MediaciÛ en els conflictes individuals o col∑lectius entre les parts, quan ho demani qualsevol dels interessats en el conflicte.

    d.†Arbitratge en els conflictes individuals o col∑lectius quan les parts interessades s'hi sotmetin prËviament per escrit. El resultat de l'arbitratge ser‡ vinculant per a les dues parts.

    e.†Aquelles altres activitats que tendeixin a millorar l'efic‡cia pr‡ctica del Conveni o siguin establertes al text.

  3. †Procediment d'actuaciÛ: la ComissiÛ es reunir‡ quan se li sotmeti qualsevol dels problemes inclosos a l'‡mbit de les seves funcions.

    Des del moment que se li sotmeti el problema, la ComissiÛ s'haur‡ de convocar en un termini m‡xim de set dies, i la decisiÛ tambÈ es prendr‡ no mÈs enll‡ dels set seg¸ents a la data per a la qual fou convocada, prorrogables, si cal, per set dies mÈs.

    Els acords de la ComissiÛ parit‡ria es prendran per majoria simple, i perquË siguin v‡lids hauran de ser-hi presents un mÌnim de quatre membres, sempre amb car‡cter paritari. De totes les actuacions, la ComissiÛ parit‡ria n'aixecar‡ acta, que signaran els seus components. Els acords assolits es reflectiran per escrit i se signaran a la mateixa reuniÛ.

Article 10

MediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya

La ComissiÛ deliberadora d'aquest Conveni, en la representaciÛ que tÈ tant de la titularitat de l'empresa com dels seus empleats/empleades que es regeixen per aquesta norma col∑lectiva, se sotmet expressament i col∑lectivament al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), mitjanÁant la via prevista a l'article 9 del Reglament de funcionament de l'esmentat Tribunal, per dirimir qualsevol mena de conflictes que sorgeixen a l'empresa amb car‡cter individual o col∑lectiu.

En conseq¸Ëncia, empresa i treballadors/treballadores s'obliguen a recÛrrer davant l'esmentat Tribunal Laboral de Catalunya, per resoldre qualsevol mena de conflictes individuals o col∑lectius que plantegin davant aquest Tribunal ambdues parts o qualsevol d'elles per separat, ja sigui per a la interpretaciÛ i/o decisiÛ del dret a aplicar o per a la resoluciÛ dels conflictes de fet.

A tal efecte, ambdues representacions acorden que es podr‡ utilitzar qualsevol procediment regulat en el Reglament de funcionament del Tribunal, amb l'excepciÛ de la via de l'arbitratge, per recÛrrer a la qual ser‡ necessari l'acord exprÈs de tots els afectats en cada cas.

Tanmateix, ambdues representacions convenen que la submissiÛ que fan en aquest article al procediment de mediaciÛ davant el TLC, no perjudicar‡ ni dilatar‡ l'accÈs de les parts a l'AdministraciÛ i/o a la jurisdicciÛ ordin‡ria. Amb aquesta finalitat s'estableix que pugui utilitzar-se una i altra via conjuntament, evitant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR